Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 120 16.03.2011 1

2816-2011 (713)

Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaaminen

Tiivistelmä:

Energiatehokkuusvaatimukset ovat muuttumassa (EuP-direktiivi 2005/32 "Working document on possible Ecodesign requirements for Public Street Lighting"). Direktiivi antaa valaistuslaitteille tarkat energiatehokkuuskriteerit. Tämä direktiivi myös kieltää elohopealamppujen markkinoille tulon vuodesta 2015 alkaen. Urakka "Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaaminen" perustuu Kiinteistöliikelaitoksen teettämään katuvalaistuksen saneerausselvitykseen. Ulkovalaistusinvestointi tehdään 30 vuoden elinkaarelle. Investointi maksaa itsensä takaisin (nykyisellä energian hinnalla) 20 vuodessa. Näin ollen säästöjä kertyy ainakin 10 vuodelta.

Kilajk § 120

Katu- ja viheralueet, Nina Vartiainen 8.3.2011

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaamisen urakka-asiakirjat ja on pyytämässä tarjouksia tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti.

HILMA- hankintakanavalla on julkaistu 28.1.2011 hankintailmoitus, jossa pyydettiin mahdollisia tarjoajia jättämään osallistumishakemuksensa 1.3.2011 mennessä. Määräaikaan mennessä kahdeksan urakoitsijaa jätti osallistumishakemuksensa. Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistaan kokonaisuudessaan Turun kaupungin internet-sivuilla www.turku.fi/tarjouspyynnot välittömästi, kun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on päättänyt oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen kilpailuttamaan urakan. (Tarjouspyyntökirjeluonnos oheismateriaalina). Tarjoamaan pystyvät ne tarjoajat, jotka ovat jättäneet osallistumishakemuksensa määräaikaan mennessä ja täyttävät hankintailmoituksessa mainitut tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten arviointi

Tarjouksia arvioidaan hinta- ja laatupisteiden avulla. Hintapisteiden painotus on 60 % ja laatupisteiden 40 %. Tarkemmin pisteytyksestä tarjouspyyntöasiakirjoissa.

Hintapisteet (kokonaispisteistä 60%) muodostuvat kahdesta osiosta:

1. Esco-toimijan lupaama tehonsäästö. Tehonsäästö muutetaan euromääräiseksi säästöksi käyttämällä kaikilla tarjoajilla samaa energian hintaa sekä vuotuista polttoaikaa. Osuus hintapisteistä on 70 %. Tehonsäästöllä katetaan suurin osa projektin kustannuksista, minkä johdosta sillä on suurin painoarvo pisteytyksessä.

2. Tilaajan kustannettavaksi jäävä osuus (Suunnittelu sekä pylväiden, jalustojen ja kaapeleiden uusiminen). Osuus hintapisteistä on 30 %.

Laatupisteet (kokonaispisteistä 40 %) muodostuvat viidestä osiosta:

1. Tehon kulutus vaihdettavista valaisimista. Hyvällä suunnittelulla ohjataan urakoitsijaa tekemään valaistusvaihdot mahdollisimman pienellä teholla. Nykytekniikalla on mahdollista saavuttaa jopa yli 50 % tehon säästö tinkimättä valaistuksen tasosta. Osuus laatupisteistä on 30 %.

2. ST-urakan pääsuunnittelija. Pääsuunnittelijan referenssit, kokemus sekä koulutus. Osuus laatupisteistä on 10 %.

3. Tarjouksen mukana toimitetut valaistuslaskelmamallit. Arvosteluperusteena energiatehokkuus. Osuus laatupisteistä on 15 %.

4. Urakoitsijan pätevyys. Yritysreferenssit, projektipäällikön pätevyys sekä resurssien sopivuus ja riittävyys projektin toteuttamiseen. Referensseissä kiinnitetään huomiota vastaavan kokoisessa kaupungissa tehtyihin ja toteutuneisiin projekteihin. Osuus laatupisteistä on 35 %.

5. Urakoitsijan projektissa käyttämät tuotteet. Nykyiset käytössä olevat yleisimmät valaisimet on listattu. Tuotteista tarkastellaan tekniset arvot, jotka ovat saatavissa numeerisesti. Osuus laatupisteistä on 10 %.

Urakka-aika on 1.5.2011 – 30.6.2012. ESCO-sopimuskausi 30.6.2012 – 30.6.2022

Tarjoukset pyydetään jättämään noin kuukauden kuluttua tarjouspyyntöasiakirjojen julkaisemisen jälkeen. Urakoitsijan valinta tuodaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle päätettäväksi, kun tarjousten vertailu on tehty.

Liite 1Tarjouspyyntökirje

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että

- Kiinteistöliikelaitos oikeutetaan kilpailuttamaanTurun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaaminen –urakka, liitteenä 1 olevan tarjouspyynnön mukaisesti,

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, katu- ja viheralueet


Liitteet:

Kilajk § 120
Liite 1:Tarjouspyyntökirje