17.3.2011     

 

 

TURUN KAUPUNGIN ITÄ- JA POHJOISOSIEN ELOHOPEALAMPPUVALAISIMIEN KORVAAMINEN: ESCO-PROJEKTIN URAKKATARJOUSPYYNTÖ

 

 

Turun Kiinteistöliikelaitos (myöhemmin tilaaja) pyytää Teitä antamaan urakkatarjouksen Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaamisesta ns. ESCO-energiansäästöprojektina oheisten asiakirjojen mukaisesti.

 

1Hankinnan kohde

 

Hankinta pitää sisällään 10 vuoden pituisen ESCO-energiansäästö-sopimuksen liitteenä olevien tarjousasiakirjojen mukaisesti.

 

Tarjouksen ja sen toteuttajien tulee täyttää tässä tarjouspyynnössä ja tarjouslomakkeessa asetetut laatu- ja osaamisvaatimukset.

 

Mikäli tarjoaja aikoo antaa osan sopimuksesta alihankintana kolmansille, on siitä ilmoitettava tarjouksessa. Tarjoaja vastaa alihankkijan osuudesta kuten omastaan. Alihankkijoiden käyttö tulee kuvata tarjouksessa ja alihankkijoita koskevat samat vaatimukset kuin tarjoajaa. Alihankkijat tulee hyväksyttää tilaajalla.

 

2Hankintamenettely

 

Hankintamuotona käytetään rajoitettua menettelyä.

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta.

 

Hankintailmoitus on julkaistu HILMA-ilmoituskanavassa 28.1.2011 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

 

Tarjoajan tulee tutustua kohteisiin ennen tarjouksen antamista ja hänen tulee hankkia sellaiset tiedot ja tutkia kaikki seikat, joilla on merkitystä tarjoajan velvollisuuksien kannalta.

 

3Osatarjous

 

Osatarjousta ei oteta huomioon.

 

4Vaihtoehtoinen tarjous

 

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

5Tarjoajalle asetetut vähimmäisvaatimukset

 

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

 

Tarjoaja, joka ei täytä asetettuja vaatimuksia tai joka syyllistyy olennaisesti väärien tietojen antamiseen toimittaessaan alla mainittuja tietoja tai joka ei asetetussa määräajassa toimita pyydettyä selvitystä, suljetaan tarjouskilpailusta pois.

 

5.1Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset

 

Tarjoajan on täytettävä seuraavat rahoituksellista ja taloudellista tilannetta koskevat vaatimukset sekä liitettävä tarjoukseensa mainittujen vaatimusten täyttymisen selvittämiseksi kunkin vaatimuksen alla mainittu selvitys.

 

Esitetyt todistukset ja selvitykset eivät saa olla kahta (2) kuukautta vanhempia niiden toimituspäivästä laskettuna. Lisäksi sopimuksessa tarjoaja voidaan velvoittaa toimittamaan todistukset erikseen sovittuina aikoina.

 

Tarjoaja on huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on veroviranomaisen hyväksymä maksusuunnitelma.

 

Tarjoukseen liitettävät selvitykset:

-Työeläkekassan ja/tai vakuutusyhtiön todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskeva maksusopimus on tehty.

 

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

 

Tarjoaja on merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

 

 

Lisäksi tarjoajan tulee toimittaa seuraavat selvitykset:

-Kaupparekisterinote

 

6Tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset

 

Tarjous liitteineen tulee laatia suomen kielellä.

 

Tarjouksen sisällön tulee täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjous ei saa olla ehdollinen.

 

Jättämällä tarjouksen tähän tarjouspyyntöön tarjoaja hyväksyy tarjouspyynnössä ja sen liitteenä olevissa asiakirjoissa olevat ehdot.

 

Tarjouksen tulee olla voimassa 3 kuukautta tarjouksen viimeisestä jättöpäivästä lukien.

 

Tarjous hylätään, jos tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt vaatimukset eivät täyty tai jos tarjous ei muilta osin vastaa tarjouspyyntöä tai jos tarjous saapuu myöhästyneenä.

 

7Takuuaika ja –ehdot

 

Takuuaika on kohteen vastaanottotarkastuksesta lukien seuraava:

-rakennusteknisten töiden osalta YSE1998 mukaisesti kaksi vuotta

-asennettavien valaisimien ja työn osalta sopimusajan

 

8Tarjoushinta

 

Tarjoushinnat tulee ilmoittaa arvonlisäverottomana kokonaisnettohintana tarjouslomakkeella seuraavasti: urakkasopimuksen hinta, säästöjen suuruus ja omarahoitusosuus.

 

Tarjoushintojen tulee olla voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan.

 

Hinnan varaumia tai muita korvauksia; matkakuluista, matka-ajasta, tms. lisiä, ei hyväksytä.

 

9Maksuehto

Maksuaika on 30 vrk netto tilaajan hyväksyttyä laskun.

 

10Tarjoajan ja tarjouksen kelpoisuus ja tarjousten vertailu

 

10.1Tarjousten käsittely

 

Määräajassa saapuneet tarjoukset tarkistetaan ja arvioidaan.

 

Tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:

1Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

2Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

3Tarjousten laatupisteytys

4Tarjousten hintavertailu

 

Tarjouksien hintapisteiden osuus arvostelusta on 60 % ja laatupisteiden osuus 40 %.

10.2Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on selvittää tarjoajan edellytykset suoriutua urakan ja palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioidaan edellä esitetyillä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjouskilpailusta suljetaan pois sellaiset tarjoajat, joita koskee hankintalain 53 §:n mukainen poissulkemisperuste. Tarjouskilpailusta voidaan sulkea pois tarjoajat, jotka ovat laiminlyöneet verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen tai joita koskee muu hankintalain 54 §:n mukainen poissulkemisperuste.

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjouksia tarkistetaan suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta edellytetään.

 

Tarjouspyyntöä vastaamattomat tarjoukset hylätään.

 

10.3Tarjousten laatupisteytys

 

Laatupisteet muodostuvat seuraavista tekijöistä

1.Tehon kulutus vaihdettavista valaisimista, arvioidaan kW/katu-km. Pienimpään lukuarvoon pääsevä urakoitsija saa 5 pistettä ja suurimman lukuarvon saava urakoitsija saa 1 pisteen. Muut sijoitetaan väliin lukuarvon mukaisesti lineaariselle käyrälle 0,5 pisteen tarkkuudella. Energian kulutuksen osuus laatupisteistä on 30 %.

2.ST-Urakan vastuusuunnittelijan pätevyyden osuus laatupisteistä on 10 %. Tarjouksessa tulee esittää vastuusuunnittelijalta kolmen (3) viimeisimmän vuoden referenssit vastaavista töistä. Täydet viisi (5) pistettä saa, jos suunnittelijalla on laaja kokemus vastaavista katuvalaistuskohteista sekä vaativuutta vastaava koulutus.

3.Urakoitsijan toimittama mallivalaistuslaskelma tonttikadun ja kokoojakadun valaistuksesta. Laskelmista arvostellaan kadun tehonkulutus w/katu-m. Mallipoikkileikkaukset ovat liitteenä 6. Pienimpään lukuarvoon pääsevä urakoitsija saa 5 pistettä ja suurimman lukuarvon saava urakoitsija saa 1 pisteen. Muut sijoitetaan väliin lukuarvon mukaisesti lineaariselle käyrälle 0,5 pisteen tarkkuudella. Energian kulutuksen osuus laatupisteistä on 15 %.

4.Urakoitsijan pätevyyden osuus laatupisteistä on 35 %, laatupisteet muodostuvat yritysreferensseistä, projektipäällikön pätevyydestä sekä resurssien sopivuudesta ja riittävyydestä projektin toteuttamiseen. Tarjouksessa tulee esittää kolmen (3) viimeisimmän vuoden yrityksen ja projektipäällikön referenssit vastaavista töistä sekä projektipäällikön koulutus. Tarjouksessa tulee esittää myös resurssisuunnitelma. Täydet viisi (5) pistettä saa, jos urakoitsijalla on laaja kokemus vastaavista katuvalaistuskohteista sekä resurssit ovat riittävät laajan työn toteuttamiseen aikataulussa.

5.Tuotteiden osuus laatupisteistä on 10 %. Liitteessä 4 esitetyistä tuotteista tarkastellaan valaisimen valotekninen hyötysuhde (DLOR+ULOR), kotelointiluokka ja materiaalien kierrätettävyys, valmistajien todistusten perusteella. Suurimpaan lukuarvoon pääsevä urakoitsija saa 5 pistettä ja pienimmän lukuarvon saava urakoitsija saa 1 pisteen. Muut sijoitetaan väliin lukuarvon mukaisesti lineaariselle käyrälle 0,5 pisteen tarkkuudella.

 

10.4Tarjousten hintavertailu

 

Hinta muodostuu kahdesta (2) kokonaisuudesta

1.ESCO- sopimuksen mukainen osuus, 10 vuoden energiansäästöön perustuva. Laskennassa käytetään urakoitsijan antamaa tehon säästölukua ja vuotuista polttoaikaa 3960 h/a energian hinnan ollessa 0,084 EUR/kWh. Tämän osuus hintatarkastelussa on 70 %.

2.ST-urakka-osuus, tilaajan kustannettavaksi jäävä osuus suunnittelusta sekä pylväiden, jalustojen ja kaapeleiden uusimisesta 30 % hintatarkastelussa.

 

11Päätöksestä ilmoittaminen

 

Hankintapäätös annetaan kirjallisesti tiedoksi kaikille tarjoajille.

 

Hankinta edellyttää hankintapäätöksen lisäksi erikseen tehtävää kirjallista sopimusta.

 

Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

12Hankinnassa noudatettavat asiakirjat

 

Hankinnassa noudatettavat kaupalliset asiakirjat noudattamisjärjestyksessä:

1.Sopimus ja urakkaohjelma

2.Urakkaneuvottelupöytäkirja

3.Tarjouspyyntö / lisäselvitykset

4.YSE 1998

5.Tarjous

 

13Asiakirjojen julkisuus

 

Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain perusteella tarjoukset ovat pääsääntöisesti julkisia sopimuksenteon jälkeen, asianosaisille jo päätöksenteon jälkeen. Siksi tarjoukset on pyrittävä laatimaan siten, etteivät ne sisällä liike- tai ammattisalaisuuksia.

 

Jos liike- tai ammattisalaisuuksien sisällyttäminen tarjouslomakkeella tehtyyn tarjoukseen on välttämätöntä, on ne lueteltava erillisellä, salaiseksi otsikoidulla liitteellä. Hinta ei lähtökohtaisesti ole liikesalaisuus.

 

Hankintayksikkö harkitsee tapauskohtaisesti, ovatko liike- tai ammattisalaisuuksiksi ilmoitetut tiedot lain mukaan salassa pidettäviä.

 

 

14Tarjousaikataulu

Tilaaja järjestää tarjoajille tiedotustilaisuuden Turussa 24.3.2011 klo 9:30. Ilmoittautumiset sähköpostitse 21.3.2011 mennessä osoitteeseen nina.vartiainen@turku.fi. Tilaisuudesta poisjäänti on mahdollinen hylkäämisen peruste.

 

Hankintaan liittyvät lisäkysymykset tulee lähettää 31.3.2011 mennessä suomen kielellä osoitteeseen nina.vartiainen@turku.fi. Kysymyksiin on liitettävä lähettäjän yhteystiedot ja viite: ”Lisätietopyyntö: Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaaminen”.

 

Vastaukset kysymyksiin julkaistaan internet-sivuilla www.turku.fi/tarjouspyynnot. Vastaukset ovat luettavissa 8.4.2011. Samassa yhteydessä ilmoitetaan myös mahdollisista tarkentavista muutoksista tai täydennyksistä tarjouspyyntöön. Vain kirjallisesti annetut vastaukset, muutokset ja täydennykset sitovat tilaajaa.

 

15Tarjouksen jättäminen

 

Sitova tarjous liitteineen tulee toimittaa suljettuna lähetyksenä viimeistään 15.4.2011 klo 12.00 mennessä osoitteeseen:

 

Turun kaupunki

Kiinteistöliikelaitoksen kirjaamo

PL 355 (Puolalankatu 5)

20101 Turku

Tarjouskuoren päälle on merkittävä lähettäjän nimi ja viite:

”Turun kaupungin itä- ja pohjoisosien elohopealamppuvalaisimien korvaaminen”

Hallintolain (434/2003) 17 §:n mukaan lähettäjän on huolehdittava siitä, että tarjous saapuu viranomaiselle määräajassa.

 

Postin kuljetettavaksi jätetyn tarjouksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

 

Määräajan jälkeen saapuneet tarjoukset suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle ja palautetaan avaamattomina lähettäjille.

 

Tarjous tulee tarjoajaa sitovaksi, kun tilaaja on ottanut tarjouksesta selon.

 

Hankintayksikkö pidättää oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista perustelluista syistä.

 

Turun kaupunki ei maksa korvausta tarjouksen tekemisestä.

 

Urakoitsijan on toimitettava tarjouslomake ja yksikköhintaluettelo erillisessä suljetussa hintakuoressa. Hintakuoren päälle tulee olla merkittynä ”Hintakuori” ja siinä tulee olla urakoitsijan nimi. Muut tarjouspyynnössä pyydetyt asiakirjat tulee liittää mukaan tarjouspyyntöön.

 

16Sopimus

 

Hankintapäätös voidaan panna täytäntöön ja sopimus, jonka ehtoihin tarjoajan tulee sitoutua, voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedoksi päätöksen ja muutoksenhakuosoituksen edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

Hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus. Sopimusluonnokset ovat tarjouspyynnön liitteinä.

 

Turun kaupunkia sitova sopimus hankinnan kohteesta syntyy vasta, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet hankintasopimuksen.

 

 

Liikelaitosjohtaja

Jouko Turto

 

 

 

LIITTEET

Liite 1: ESCO- sopimusluonnos

Liite 2: Urakkaohjelma liitteineen

Liite 3: Tarjouslomake

Liite 4: Valaisimien korvaavuustaulukko

Liite 5: Yksikköhintaluettelo

Liite 6: Tyyppipoikkileikkaukset