Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 87 02.03.2011 10

190-2008 (613, 627)

Tontin 853-77-51-5 (Mälikkälä) asemakaavanmuutoksen "Länsikartano 51" edellyttämä maankäyttösopimus (os. Työnjohtajankatu 1)

Tiivistelmä:

Mälikkälän kaupunginosan kortteliin 51 laaditaan asemakaavanmuutos, jossa tontin Mälikkälä-51-1 käyttötarkoitus muutetaan asuinkerrostalojen korttelialueeksi ja kerroskorkeudeksi osoitetaan V. Tontin Mälikkälä-51-5 omistajan Kiinteistö Oy Turun Lukkosepänkatu 3 ja kaupungin välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla maanomistaja osallistuu Mälikkälän kaupunginosassa toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 87

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 16.2.2011:

Kaupunki on laatinut asemakaavanmuutosehdotuksen Mälikkälän kaupunginosan kortteliin 51. Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan tontin Mälikkälä-51-5 toteuttaminen asuinkerrostalona. Asemakaavanmuutos laaditaan tontinomistajan Kiinteistö Oy Turun Lukkosepänkatu 3 aloitteesta.

Asemakaavanmuutoksen myötä tontin Mälikkälä-51-5 rakennusoikeus kasvaa 7457 k-m2, joten maanomistajan ja kaupungin välillä edellytetään maankäyttösopimuksen laatimista.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Kaupunki ja maanomistaja tekivät 29.4.2004 maankäyttösopimuksen jolla maanomistaja maksoi West parkin alueen yhdyskuntarakennekustannuksia 1.200.000 euroa. Uutta sopimuskorvausta määritettäessä on huomioitu alueelle toteutetut kunnallistekniikan investoinnit suhteessa aiemmin maksettuun sopimuskorvaukseen ja alueella vielä käynnissä olevat työt.

Maankäyttösopimuskorvausta määritettäessä on Kiinteistöliikelaitos käyttänyt rakennusoikeuden arvona 157 €/k-m2, joka vastaa kyseisen kaupunginosan käypää arvoa. Edellä esitetyillä arvoilla ja periaattein maankäyttösopimuskorvaukseksi tulee 270.000 euroa. Korvaus erääntyy maksettavaksi kahdessa erässä siten, että ensimmäinen erä 135.000 euroa erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Mälikkälä-51-5 tai siitä muodostuvalle kiinteistölle merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka ja toinen erä 135.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Mälikkälä-51-5 tai siitä muodostuvalle kiinteistölle merkitään kolmas uudisrakennuksen paikka. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavanmuutoksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Mälikkälän kaupunginosan korttelin 51 tonttia 5 koskevan maankäyttösopimuksen ja että, maankäyttösopimus voidaan allekirjoittaa odottamatta päätöksen lainvoimaistumista.

Samalla kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Liikelaitosjohtaja oikeutetaan tekemään maankäyttösopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Turun Lukkosepänkatu 3


Liitteet:

Kilajk § 87
Liite 1:Maankäyttösopimus