Maankäyttösopimus

 

 

Mälikkälän kaupunginosan korttelia 51 koskevan 23.11.2010 päivätyn ”Länsikartano 15” asemakaavanmuutosehdotuksen 5/2008 johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin Mälikälä-51-5 omistaja Kiinteistö Oy Turun Lukkosepänkatu 3 seuraavaan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuksen tekoaika     

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi

 

3. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kahdeksansadanseitsemäntuhannen (270.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 3 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi kahdessa erässä siten, että ensimmäinen erä 135.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Mälikkälä-51-5 tai siitä muodostuvalle kiinteistölle merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka ja toinen erä 135.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Mälikkälä-51-5 tai siitä muodostuvalle kiinteistölle merkitään kolmas uudisrakennuksen paikka.

 

Sopimuskorvaus on määritetty siten, että kiinteistönomistaja sitoutuu toteuttamaan korttelin Mälikkälä-65 enintään 10.500 k-m2 rakennusoikeudella ja korttelin Mälikkälä-63 enintään 4200 k-m2 rakennusoikeudella. Mikäli kortteleissa toteutettu rakennusoikeus ylittää tässä maankäyttösopimuksessa sovitun, neuvottelevat sopijaosapuolet erikseen mahdollista sopimuskorvauksen tarkistamisesta.

 

4. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 270.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Muodostusosan luovutus

 

Kaupunki luovuttaa tontin Mälikkälä-51-17 muodostusosana noin 49 m2:n suuruisen määräalan Mälikkälä 77K (853-77-9901-0) yleisestä alueesta.

 

Määräalan arvo on 3105,87 euroa (49 m2 / 4830 m2 x 1950 k-m2 x 157 €/k-m2 = 3105,87 €), joka kuitataan maksetuksi osana tämän maankäyttösopimuksen 3. kohdan sopimuskorvausta. Määräala on osoitettu tämän sopimuksen liitteenä olevassa kartassa M33/18.2.2011.

 

Kiinteistönomistaja saa määräalan omistukseensa ja hallintaansa tämän maankäyttösopimuksen tullessa voimaan.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauksetta.

 

7. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

Verkostojen liittymismaksut peritään liittymishetkellä voimassa oleva käyttötarkoituksen ja rakennusoikeuden mukaisesti.

 

8. Muuntamot

 

                    Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

9. Edelleen luovutus

 

                    Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

10. Erimielisyydet

 

                    Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman. Kiinteistönomistaja on tietoinen siitä, että tämän sopimuksen perustana oleva kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös x.x.2011 § xx ei ole lainvoimainen. Kiinteistönomistaja ilmoittaa, ettei päätöksen mahdollisella kumoamisella ole vaikutusta kiinteistönomistajan velvollisuuteen täyttää ne velvoitteet, joihin kiinteistönomistaja on tällä sopimuksella sitoutunut. Kiinteistönomistaja luopuu vetoamasta myöhemminkään päätöksen mahdolliseen kumoamiseen tätä sopimusta sovellettaessa.