Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 271 19.05.2010 10

576-2007 (613, 627)

Kupittaa kaupunginosan korttelin 44 tontin 1 maankäyttösopimuksen tarkistaminen

Tiivistelmä:

Turun kaupungin ja tontin Kupittaa-44-1 omistajan Kiinteistö Oy Kupittaan Lähteen välillä 3.12.2008 allekirjoitettua maankäyttösopimusta tarkistetaan siten, että sopimusvelvoitteet siirtyvät perustetuille asunto-osakeyhtiöille.

Kilajk § 271

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 29.4.2010:

Turun kaupunki ja tontin Kupittaa-44-1 omistaja Kiinteistö Oy Kupittaan Lähde allekirjoittivat 3.12.2008 maankäyttösopimuksen, jolla Kiinteistö Oy Kupittaan Lähde sitoutui maksamaan kaupungille 3.998.864 euron suuruisen maankäyttösopimuskorvauksen kolmessa erässä kuuden vuoden kuluessa siitä kun korttelissa Kupittaa-44 aloitetaan uudisrakentaminen.

Maankäyttösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on Kiinteistö Oy Kupittaan Lähde jakautunut kokonaisjakautumisessa kymmeneksi uudeksi asunto-osakeyhtiöksi, jonka täytäntöönpano on rekisteröity 15.12.2009. Samalla Kiinteistö Oy Kupittaan Lähde on lakannut ja tontin Kupittaa-44-1 omistusoikeus on siirtynyt asunto-osakeyhtiöille. Asunto-osakeyhtiöt tulevat hakemaan tonttiin lainhuudon määräosin ja tontin hallinasta on tehty 29.3.2010 hallinnanjakosopimus.

Tontin Kupittaa-44-1 omistuksen jakauduttua määräosiin ovat uudet asunto-osakeyhtiöt pyytäneet maankäyttösopimuksen tarkistamista siten, että kukin asuntoyhtiö pystyy vapautumaan maankäyttösopimuskorvausvastuusta sitä mukaan kun sopimuskorvauseriä maksetaan ja alueen rakentaminen edistyy.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa anomusta ja on laatinut anojan kanssa yhteistyössä maankäyttösopimuksen tarkistuksen, jossa sopimusosapuolina ovat asunto-osakeyhtiöiden osakekannan omistavat Sato-rakennuttajat Oy ja Auratum Asunnot Oy sekä Turun kaupunki. Tarkistettu maankäyttösopimus ei muuta kaupungin asemaa sopijaosapuolena, mutta mahdollistaa asunto-osakeyhtiön vapautumaan sopimusvastuusta sitä mukaan kun alueen Kupittaa-44 korttelin rakentaminen ja sopimuskorvauksen maksaminen erissä etenee.   

Liite 1Tarkistettu maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että, kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan tonttia Kupittaa-44-1 koskevan maankäyttösopimuksen tarkistamisen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijä tarkisti liitteen 1 kokouksessa hyväksyttyyn muotoon.

Jakelu

aoAuratum Kiinteistöt Oy
aoSato-rakennuttajat Oy


Liitteet:

Kilajk § 271
Liite 1:Tarkistettu maankäyttösopimus