Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 259 06.05.2009 6

5414-2009 (641)

Tilan (Saramäki) 507-5-8 rakennuksineen ostaminen (os. Kapanalhonkatu 11)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut rakennetun kiinteistön hankkimisesta kaupungille 145.000 € kokonaishinnasta. Omakotikohteena käytetty kiinteistö sijaitsee Tampereen moottoritien itäpuolella Paattisten maantien eritasoliittymän viereisellä alueella. Alueen maankäytön muutos on valmisteilla lentokentän ympäristön yleiskaavoituksena ja vireillä olevina asemakaavoina. Alueella ei ole yksityiskohtaista kaavaa.

Kilajk § 259

Maanhankinta ja isännöinti, Heikki Häkli 21.4.2009:

Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut otsikossa mainitun kohteen hankkimisesta kaupungin omistukseen.

Kohde sijaitsee Kapanalhontiehen rajoittuen alueella, jonka maankäytön muutos on valmisteilla lentokentän alueen osayleiskaavoituksena.

Omakotikäytössä olevan kiinteistön maapinta-ala on 4926 m2 ja sillä sijaitsee vuonna 1948 rakennettu asuinrakennus, joka on peruskorjattu ja laajennettu 1976. Asuinrakennus on ollut asuntokäytössä. Asuinrakennus on alaltaan noin 80 m2 ja siinä on asuinkerroksessa kuisti, eteinen, olohuone, makuuhuone, tupakeittiö, sauna/pesuhuone ja wc. Yläkerrassa on koko rakennuksen pituudelta vinokattoista oleskelutilaa, jota on myös käytetty makuuhuoneena. Kellarissa on varastotilaa ja teknistä tilaa. Kohteessa on lisäksi kaksi piharakennusta. Toinen piharakennus on puuvaja/varasto ja toinen piharakennus on kylmä autotalli, jonka toisessa päässä on lämmin takkahuone. Rakennuksessa on perusvarustuksena sähkö-, vesi- ja viemäriliittymä. Lämmitysmuotona on öljylämmitys.

Kohteen piha on asuinrakennuksen ympäriltä hoidettua puutarhaa ja muuten luonnontilaista piha-aluetta. Kokonaisuus on tavanomaisesti huolehdittu.

Neuvottelussa on päädytty 145.000 € kokonaiskauppahintaan, jonka myyjä on puoleltaan hyväksynyt. Myyjä pidättää hallintaoikeuden kohteen käyttämiseen enintään 31.8.2009 saakka. Kiinteistöliikelaitos pitää neuvoteltua kauppahintaa hyväksyttävänä kohteen rakennuskannan ja maapinta-alan perusteella. Rakennusten käyttöä voidaan jatkaa teknisen kestoiän puitteissa. Kiinteistöliikelaitos on valmistellut kauppakirjaluonnoksen. Kiinteistöliikelaitos puoltaa neuvotellun kaupan hyväksymistä.

Liite 1Kauppakirjaluonnos ja kartta

Toimitusjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää ostaa tilan Turku Saramäen kylä Kaikale 5:8 (853-507-5-8) rakennuksineen ja laitteineen Sirkka Liljalta 145.000 euron kauppahinnasta ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin kauppaehdoin.

Pöytäkirja tämän asian osalta hyväksytään ja tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLilja Sirkka


Liitteet:

Kilajk § 259
Liite 1:Kauppakirjaluonnos ja kartta