Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9529.09.20143

7446-2014 (041)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä:

Turun kaupunginhallituksen johtosäännön 9 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on mm. huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta. Toiminnan ja talouden tavoitteiden ja seurannan väline on strategisen yhteisön tuloskortti. Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään tuloskorttien merkitsemistä tiedoksi.

Khkon § 95

Controller Kim Moisiolinna 25.9.2014:

Turun kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n 4-kohdan mukaisesti kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Yhteisöt ovat toimittaneet Turun kaupungille valmistelemansa tuloskortit liitettäväksi kaupungin vuoden 2015 talousarvioon. Strategisten yhteisöjen suuren lukumäärän vuoksi on tarkoituksenmukaista käsitellä saatu materiaali kahdessa osassa.

Nyt esittelyssä olevassa materiaalissa ovat mukana seuraavat yhteisöt:

YhteisöMateriaali
  
Turun Seudun Rakennustekniikka OyLiite 1 (salainen)
Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy (Arkea)Liite 1 (salainen)
Turun Seudun Kuntatekniikka Oy (Kuntec)Liite 1 (salainen)
Turun Kaupunkiliikenne OyLiite 2
Turun Tekstiilihuolto OyLiite 2
Koneteknologiakeskus Turku OyLiite 2
Turun Ammattikorkeakoulu OyLiite 2
Varsinais-Suomen Asumisoikeus OyLiite 2
TVT Asunnot Oy (konserni)Liite 2
Turun Teknologiakiinteistöt OyLiite 2
Turun YlioppilaskyläsäätiöLiite 2
Koy Turun MonitoimihalliLiite 2

Lisäksi liitemateriaalissa on mukana lyhyt yhtiökohtainen kooste, josta käy ilmi mikäli yhteisön kortissa on jotain merkittäviä poikkeamia suhteessa toteutuneisiin tavoitteisiin tai suhteessa tuleviin tavoitearvoihin.  

Tuloskortteihin tullaan mahdollisesti tekemään tarvittavia muutoksia jatkovalmistelun pohjalta ja talousarviokäsittelyn aikana.

Liite 1Tuloskortit – tuotantoyhtiöt (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Liite 2Tuloskortit – muut yhtiöt

Liite 3Yhteenveto – tuloskortit (12 kpl)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne osaltaan talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

Lisäksi konsernijaosto päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tuloskortteihin tarvittavia muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin lisäyksellä, että

toimialajohtaja Turto kutsutaan 6.10.2014 kokoukseen antamaan selvitys miten kiinteistötoimialan 2014 talousarviossa on seuraavan sisältöinen kirjaus toteutunut:

Kiinteistötoimialan tulee huolehtia siitä, että voimassa oleviin kaupungin ja tuotantoyhtiöiden välisiin sopimuksiin perustuvat tilaukset ja liikevaihto toteutuu vuonna 2014 täysimääräisesti siten, että työt jaksottuvat yhtiöiden toiminnan kannalta mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti eivätkä viivästy suunnitelmien puuttumisen vuoksi.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Turun ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja Sami Savolainen ja hallituksen puheenjohtaja Jouko K. Lehmusto, TVT Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Teppo Forss ja hallituksen puheenjohtaja Toni Eklund, Koneteknologiakeskus Turku Oy:n toimitusjohtaja Erkki Virkki sekä Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n toimitusjohtaja Jouko Jortikka ja hallituksen puheenjohtaja Kalervo Otava.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talous- ja strategiaryhmä
tiedMoisiolinna Kim
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Khkon § 95
Liite 1:Tuloskortit - tuotantoyhtiöt (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)
Liite 2:Tuloskortit - muut yhtiöt
Liite 3:Yhteenveto - tuloskortit (12 kpl)