Turun kaupunki | § | Päätöspöytäkirja | 1 |
Konsernihallinto | |||
Kansliapäällikkö | 38 | 10.03.2025 |
1999-2025 (00 04 02)
Turun kaupungin ja Bocuse d'Or Academy Finland ry:n välinen yhteistyösopimus
Elinvoiman palvelukokonaisuus, tapahtumapalvelut -palvelualue, tapahtumajohtaja Antti Kirkkola 19.2.2025:
Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Turun ja Bocuse d´Or Academy Finland ry:n välisestä yhteistyöstä kaksipäiväisen Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaali ja Bocuse d´Or Suomen karsintakilpailu -tapahtumakokonaisuuden järjestämiseksi Turussa vuonna 2025.
Turun Logomossa järjestetään keväällä 2025 erikseen sovittavana ajankohtana kaksipäiväinen ruokakilpailutapahtuma, jossa ensimmäisenä päivänä on Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija semifinaali sekä toisena päivänä Bocuse d´Or Suomen karsintakilpailu. Tapahtuman järjestäjinä ja toteuttajina toimivat Wihuri Metro-tukku ja Bocuse d´Or Academy Finland ry. Wihuri Metro-tukku toimii pääjärjestäjänä Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ja Bocuse d`Or Academy Finland ry puolestaan Bocuse d`Or Suomen karsintakilpailussa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija semifinaali käydään ensimmäisenä tapahtumapäivänä. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Kokit valmistavat kilpailujohdon antaman tehtävän annetussa ajassa ja jonka tuomaristo pisteyttää kilpailun taso ja luonne huomioiden. Tarjoilijoiden ammattitaitoa mitataan monipuolisesti salityöskentelyllä aidossa tai aidoksi rakennetussa ravintolaympäristössä. Tarjoilijat ja kokit työskentelevät pareina, molemmat kilpailut ovat täten synkroniassa keskenään kuten ravintolassakin.
Bocuse d´Or -kilpailu on maailman tunnetuin ammattikokkien kilpailu ja se järjestetään Lyonissa joka toinen vuosi. Suomen edustajan karsintakilpailu järjestetään Logomossa. Kilpailuun ilmoittautuvat kilpailijat ovat usein Vuoden Kokki -kilpailun voittajia ja finalisteja. Kilpailijat valmistavat kilpailujohdon määrittämät annokset annetussa ajassa. Kilpailijoita arvostellaan pisteytyksellä annoksien perusteella. Arvion ja pisteytyksen suorittaa ammattilaiskokeista koostuva tuomaristo. Kilpailijat kilpailevat samankokoisissa joukkueissa, missä kilpaillaan myös Bocuse d’Or:in kansainväliset kilpailut. Kilpailun voittajasta tulee Suomen Bocuse d’Or edustaja seuraavalle kaudelle.
Turun kaupunki tekee kummankin tapahtumajärjestäjän kanssa oman erillisen yhteistyösopimuksen, ja lisäksi tapahtumajärjestäjät sopivat keskinäisestä yhteistyöstä, jonka ansiosta kahden erillisen tapahtuman kokonaisuus muodostaa merkittävästi vetovoimaisemman ruokatapahtumakokonaisuuden.
Tässä sopimuksessa sovitaan yhteistyöstä Bocuse d´Or Academy Finland ry:n kanssa.
Tässä sopimuksessa sovitaan Sopijapuolten rooleista, oikeuksista ja vastuista sopimuksen kohteena olevan yhteistyön toteutuksessa.
Tämä sopimus tulee voimaan Sopijapuolten allekirjoitettua sen ja on voimassa määräaikaisena ja päättyy ilman erillistä irtisanomista.
Liitteen 2 mukaiset sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 19052 Kh/Suurtapahtumatuet.
Liite 1Yhteistyösopimus
Liite 2Yhteistyösopimuksen liite (Salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 20 kohdat)
Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:
PäätösPäätin, että Turun kaupunki solmii Bocuse d´Or Suomen karsintakilpailua koskevan liitteen 1 mukaisen yhteistyösopimuksen Bocuse d´Or Academy Finland ry:n kanssa ja liitteen 2 mukaiset sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 19052 Kh/Suurtapahtumatuet.
Päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.
Tuomas Heikkinen
kansliapäällikkö
Jakelu
aoBocuse d'Or Academy Finland ry
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKirkkola Antti
tiedPalander Vesa
tpvRand Marlena
Liitteet:
Konha § 38
Liite 1:Yhteistyösopimus
Liite 2:Yhteistyösopimuksen liite (salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 20 kohdat)