Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5926.02.20249

13021-2021 (10 02 03, 03.04)

Lausuma korkeimmalle hallinto-oikeudelle / Asemakaavamuutos Pukkila 2.0

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on kumonnut Pukkila 2.0 asemakaavamuutoksen. Kaupunki on valittanut päätöksestä. Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunkia lausumaan kirjalliseen kuulemiseen annettuun vastaukseen.

Kh § 59

Ympäristöjuristi Nina Mattila 19.2.2024:

Kaupunginvaltuusto on 13.3.2023 § 49 hyväksynyt asemakaavamuutoksen Pukkila 2.0. Kaavanmuutos mahdollistaa asemakaavassa suojeltavaksi määrätyn tehdasrakennuksen purkamisen ja sen tilalle nykyistä pienemmän uudisrakennuksen rakentamisen. Turun hallinto-oikeus kumosi kaavan hyväksymispäätöksen. Kaupunki on hakenut Turun hallinto-oikeuden päätöstä koskien valituslupaa. Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausumaa Viherpunainen vasemmisto ry:n kirjalliseen kuulemiseen antamaan vastaukseen. Lausuma pyydetään toimittamaan 29.2.2024 mennessä. Lausumaehdotuksessa todetaan, ettei Viherpunainen vasemmisto ry:n vastineessa ole tuotu esille mitään sellaista, minkä vuoksi kaupungin valitusta koskien Turun hallinto-oikeuden päätöstä ei pitäisi hyväksyä.

Hallintosäännön 35 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liite 1Lausuma KHO:lle

Oheismateriaali 1Kirjalliseen kuulemiseen annettu vastaus

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää antaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausuman.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että pöytäkirja tämän asian kohdalla tarkastetaan heti.

Päätös​Ehdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänin 9-5.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Elo, Koivusalo, Rosenlöf, Lampi, Anttila, Aaltonen, Ruohonen, Euro ja Arve.

Rantasen Sultanin kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Muukkonen, Helin ja Weber:

”Kaupunginhallitus päättää antaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausuman siten muutettuna, että lausuman viimeinen kappale korvataan uudella kappaleella:

Kaupunki toteaa, että Viherpunainen vasemmisto ry:n vastineessa esiin tuotuja seikkoja kaavan sisältövaatimusten painottamisen mahdollisuuksista sekä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta vaatimuksesta vaalia rakennettua ympäristöä ei ole käsitelty kaupungissa yksimielisesti, vaan sekä kaavasta että valitusluvan hakemisesta on äänestetty. Näihin liittyvät seikat ovat tulkinnanvaraisia.”​

Jakelu

lausKorkein hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 59
Liite 1:Lausuma KHO:lle