Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja1713.01.2023 

14372-2022 (00 01 01)

Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa -ohjeen päivitys

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 12.1.2023:

Palkan takaisinperintää Turun kaupungissa koskeva ohje on tullut voimaan 1.6.2022 lukien. Ohjetta on tarpeen päivittää mm. kaupungin käytössä olevan laskutusprosessin uusimisen takia.

​Ohjeen tarkoituksena on ennen kaikkea palkan takaisinperintätilanteiden ennaltaehkäisy sekä lähijohtajien ohjeistaminen palkan takaisinperintätilanteissa. Tästä syystä palkan takaisinperintä -ohjeesta on laadittu kaksi erillistä ohjetta, jotka vastaavat sisällöltään toisiaan: laaja ohje Sarastian ja Turun ammattikäyttöön sekä suppeampi ohje lähijohtajalle ja palkansaajalle, josta on jätetty pois tietyt tarkempaan prosessiin liittyvät kohdat.

Palkan takaisinperintää koskevaa ohjetta on käsitelty yhteistyötoimikunnan kokouksessa 14.12.2022 § 80. Ohjeeseen on tehty yhteistyötoimikunnassa sovitut muutokset.

Kaupunginjohtajan päätöksessä 10.5.2019 § 89 koskien palkan takaisinperintäohjeen hyväksymistä todetaan, että henkilöstöjohtaja valtuutetaan päivittämään palkan takaisinperinnän ohjetta ja lomakkeita tarvittaessa mm. lainsäädännössä, työehtosopimuksissa, toimintaympäristössä ja organisaatiossa tapahtuneiden muutosten johdosta.

Liite 1Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa –ohje (laaja)

Liite 2Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa –ohje (suppea)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​​Päätin, että liitteinä 1 ja 2 olevat ohjeet Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa (laaja ja suppea ohje) hyväksytään noudatettavaksi Turun kaupungissa 1.2.2022 alkaen.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja


Liitteet:

Khenkpa § 17
Liite 1:Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa -ohje (laaja)
Liite 2:Palkan takaisinperintä Turun kaupungissa -ohje (suppea)