Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus39114.09.202019

7465-2019 (11 01 00, 09 05 00)

Vastineen antaminen Vaasan hallinto-oikeudelle/ Oy Turku Energian ympäristöluvasta tehty valitus

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut ympäristölupapäätöksen koskien Oy Turku Energian Linnankadun lämpökeskuksen toiminnan muuttamista. Yksityishenkilö on valittanut päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen ja vaatinut päätöksen kumoamista. Vaasan hallinto-oikeus on varannut Turun kaupungille mahdollisuuden antaa valitukseen vastineensa.

Kh § 391

Ympäristölakimies Nina Mattila 28.8.2020:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 17.12.2019 antanut ympäristölupapäätöksen koskien Oy Turku Energian Linnankadun lämpökeskuksen toiminnan muuttamista. Kohde sijaitsee kiinteistöllä 853-9-5-23 osoitteessa Linnankatu 65.

Linnankadun lämpökeskuksen toimintaa on muutettu siten, että jokaisen neljän 43 MW:n kevytöljykattilan savukaasut johdetaan samaan 101 metriä korkeaan savupiippuun. Laitoksen vanhat maanpäälliset öljysäiliöt on purettu ja ne korvataan kahdella 125 m3:n maan alle sijoitettavalla öljysäiliöllä. Uusi öljysäiliöiden tankkausalue on sijoitettu Linnankadun puolella lämpökeskuksen lounaiskulmassa, jonne on ajoportti Linnankadulta. Aluehallintovirasto on päätöksellään täydentänyt laitokselle aiemmin myönnettyä ympäristölupaa vastaamaan nykyistä toimintaa.

Yksityishenkilö on valittanut Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen ja vaatinut päätöksen kumoamista. Vaasan hallinto-oikeus on antanut Turun kaupungille mahdollisuuden antaa vastineensa valitukseen 31.8.2020 mennessä. Lisäaikaa vastineen toimittamiseksi on saatu 23.9.2020 saakka. Valistusperusteet liittyvät hankkeen asemakaavan mukaisuuteen sekä tehtyjen selvitysten riittämättömyyteen. Alueella on vireillä asemakaavan muutos (Turku Energia, Kv 28.1.2018 § 10), jonka hyväksymispäätöksestä sama yksityishenkilö on tehnyt valituslupahakemuksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle, ja jota koskien kaupunginhallitus on antanut selityksensä 2.3.2020 § 83.

Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat kaupungilta pyydettyjä merkittäviä ja laajamerkityksellisiä lausuntoja ja selvityksiä. Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus myös johtaa kaupungin kaavoitusta ja maankäyttöä.

Vastine-ehdotuksessa kerrotaan alueen kaavoitustilanteesta ja todetaan, että Aluehallintovirasto lupaviranomaisena arvioi täyttyvätkö luvan myöntämisedellytykset.

Liite 1Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle

Oheismateriaali 1Valituskirjelmä

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Vaasan hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen vastineen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Achrén ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

vstnVaasan hallinto-oikeus
tiedKaupunkiympäristötoimiala


Liitteet:

Kh § 391
Liite 1:Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle