Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8202.03.202010

4145-2014 (613, 627, 021)

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Turku Energian asemakaavasta tehdystä valituslupahakemuksesta ja valituksesta

Tiivistelmä:

Yksityishenkilö valitti valtuuston hyväksymästä Turku Energian asemakaavan muutoksesta Turun hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Valittaja on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Selitysehdotuksen mukaan valituslupaa ei tule myöntää, mutta jos se myönnetään valitus tulee hylätä.

Kh § 82

Kaupunkiympäristötoimiala, johdon tuki, ympäristölakimies Nina Mattila 24.2.2020:

Kaupunginvaltuusto on 29.1.2018 § 10 hyväksynyt Turku Energian asemakaavan muutoksen, joka on laadittu 9. (IX) kaupunginosan korttelin 5 tonteille 23 ja 25 sekä osalle Amiraalistonkadun ja Linnankadun katualuetta. Yksityishenkilö valitti valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Valittaja on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa. Korkein hallinto-oikeus on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa 6.3.2020 mennessä. Turun hallintosäännön 33 § 2 momentin kohdan 3 mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava. Jotta lausunto saadaan toimitettua määräajassa, kaupunginhallitukselle esitetään, että pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta heti. Selitysehdotuksen mukaan valituslupaa ei tule myöntää. Mikäli valituslupa kuitenkin myönnetään, valitus tulee mahdollisten uusien valitusperusteiden osalta jättää tutkimatta ja muilta osin hylätä.

Lisäksi lausunnossa arvioidaan, että kyseessä on asuntorakentamisen kannalta merkittäväksi katsottava asemakaava, jota koskeva valitus tulee MRL:n 188.2 §:n mukaisesti käsitellä kiireellisenä. Näin ollen korkeinta hallinto-oikeutta pyydetään ilmoittamaan arvionsa siitä, milloin kaavaa koskeva päätös annetaan.

Liite 1Selitysehdotus

Oheismateriaali 1Valituslupahakemus ja valituskirjelmä

Oheismateriaali 2Täydennys valitukseen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen selityksen.

Samalla päätetään, että pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

seliKorkein hallinto-oikeus
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kh § 82
Liite 1:Selitysehdotus