Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hallintoryhmä 
Johtaja2807.05.2019 

6660-2018 (10 00 02, 02 07 00)

Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n ja Turun kaupungin välisen managerointisopimuksen päättäminen

Kaupunginlakimies Riikka Lehtimäki 6.5.2019:

Turun kaupunki myi Hemsö Fastighets Ab:n tytäryhtiölle (jäljempänä myös Hemsö) koko Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n (jäljempänä myös yhtiö) osakekannan 4.4.2019 toteutetulla osakekaupalla. Turun kaupungin ja yhtiön välillä on edelleen voimassa oleva managerointisopimus, jolla Turun kaupunki hallinnoi yhtiön omistamia kiinteistöjä.  Managerointisopimus muutettiin osakekaupan yhteydessä toistaiseksi voimassa olevaksi molemminpuolisella kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

Kaupunki ei enää omista osakkeita Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:stä, joten sillä ei enää ole intressiä hallinnoida yhtiön omistamia kiinteistöjä. Lisäksi manageroinnista voi aiheutua intressiristiriitoja yhtiön ja Turun kaupungin välille Turun kaupungin ollessa edelleen vuokralaisena yhtiön omistamissa kiinteistöissä. Tästä syystä Turun kaupunki ja Hemsö ovat neuvotelleet yhteisymmärryksessä sopimuksen päättymään 31.8.2019.Tällä tavalla varmistetaan, että Hemsöllä on riittävästi aikaa valmistautua kiinteistökannan haltuun ottamiseen ja Turun kaupunki vapautuu sopimuskauden päättyessä vastuusta, joka liittyy kiinteistöjen managerointiin.

LiiteLiite toimitilajohtamisen sopimukseen

Johtaja Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että Turun kaupungin ja Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:n välinen toimitilajohtamisen sopimus päätetään osapuolten yhteisellä sopimuksella esittelytekstistä ilmenevin perustein päättymään 31.8.2019.

Samalla päätin valtuuttaa tilapalvelujohtajan allekirjoittamaan toimitilajohtamisen sopimusliitteen ja tekemään siihen tarvittaessa perusteltuja muutoksia.

 

Tuomas Heikkinen

johtaja

 

 

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoHemsö Fastighets AB
aoTurun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy
tiedKaupunginhallitus
aoTilapalvelukeskus
tiedKauppila Janne
tiedKoskiniemi Tuomas
tiedLindström Salla
tiedLuoto Leevi
tiedNordling Tom
tiedViiri Soile


Liitteet:

Khalr § 28
Liite 1:Liite toimitilajohtamisen sopimukseen