Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus54004.12.20171

1294-2017 (020, 001)

Lausuntopyyntö hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi

Tiivistelmä: -

Kh § 540

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle hallituksen esitysluonnoksen valinnanvapauslaista. Valinnanvapauden laajentaminen on osa sote-uudistusta.

Lausuntoa pyydetään Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä, muilta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen tuottajilta sekä eräiltä muilta toimijoilta. Myös muut organisaatiot voivat halutessaan antaa lakiluonnoksesta lausuntonsa.

Lausuntoaika alkaa 3. marraskuuta ja päättyy 15. joulukuuta 2017. Annetut lausunnot ovat julkisia ja ne otetaan huomioon valinnanvapauslain luonnoksen jatkovalmistelussa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan 29.11.2017 § 313 käsitellyt hallituksen esitysluonnosta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös on lisätty annettavan lausunnon loppuun kohtaan 20 ”Muut vapaamuotoiset huomiot hallituksen esitysluonnoksesta”.

Liite 1Turun kaupungin lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslainsäädännöksi

Oheismateriaali 1Hallituksen esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa, yleisperustelut 3.11.2017

Oheismateriaali 2Hallituksen esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa, yksityiskohtaiset perustelut 3.11.2017

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslainsäädännöksi liitteen 1 mukaisen lausunnon.

PäätösKaupunginhallitus päätti antaa hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslainsäädännöksi liitteen 2 mukaisen lausunnon.

Liite 2Turun kaupungin lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslain säädännöksi (Kh 4.12.2017 § 540)

Päätös asiassa tehtiin äänin 4-10.

Suoritetussa kättennostoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Ruohonen, Aaltonen, Vierimaa ja Kattelus.

Rinteen Sundqvistin kannattamana tekemän ehdotuksen puolesta, että hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi annetaan liitteen 2 mukainen lausunto äänestivät heidän lisäkseen Eklund, Hellstén, Maaskola, Yrttiaho, Miikkola, Schauman, Hassan ja Vornanen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, hallintopalvelut


Liitteet:

Kh § 540
Liite 1:Turun kaupungin lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslainsäädännöksi
Liite 2:Turun kaupungin lausunto hallituksen esitysluonnoksesta valinnanvapauslain säädännöksi (Kh 4.12.2017 § 540)