Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6913.02.20179

876-2017 (020, 033, 5110)

Lausunto ehdotuksesta hallituksen esitykseksi lukiolain ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta

Tiivistelmä: -

Kh § 69

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 1.2.2017:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa ehdotuksesta hallituksen esitykseksi lukiolain ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta. Esityksen on valmistellut opetus- ja kulttuuriministeriön asettama lukion erityisen koulutustehtävän säädösmuutoksia valmistellut työryhmä.

Esityksessä ehdotetaan tarkennettavaksi säännöksiä erityisen koulutustehtävän ja siihen sisällytettävän rahoituksen myöntämiselle. Erityisen koulutustehtävän lisäksi osalle lukiokoulutuksen järjestäjistä voitaisiin määrätä tehtäväksi valtakunnallinen kehittämistehtävä. Lukiokoulutuksen yksikköhinnan korottamismahdollisuudesta erityisen koulutustehtävän perusteella luovuttaisiin, ja laissa säädettäisiin erityisen koulutustehtävän lisästä. Erityisen koulutustehtävän lisärahoitus jakautuisi erityisen koulutustehtävän saaneiden kesken heidän laskennallisen osuutensa mukaisesti.

Lukiolain muutos tulisi voimaan 1.8.2018. Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muutos tulisi voimaan 1.1.2019.

Lausunto on pyydetty toimittamaan viimeistään 17.2.2017. Sivistystoimiala on valmistellut ehdotuksen Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje 20.1.2017

Oheismateriaali 2Ehdotus hallituksen esitykseksi lukiolain ja opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

Pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausOpetus- ja kulttuuriministeriö


Liitteet:

Kh § 69
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle