Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40510.10.20164

10557-2016 (002, 059, 060)

Turkuseura ry:n ja kaupungin yhteistoimintasopimus v. 2017-2018 ja lisäavustus vuodelle 2016

Tiivistelmä:

Turkuseura ry:lle on vuosittain myönnetty 30 000 € toiminta-avustusta perustoimintaansa. Yhteistoimintasopimuksen tarkoituksena on taata Turkuseuran perustoiminta sekä asettaa Kaupungin aluetyölle ja Turkuseuran toiminnalle pitkän aikavälin yhteiset tavoitteet ja mahdollistaa Turkuseuralle toimintaresurssit tavoitteiden toteuttamiseksi. Tavoitteena on kehittää Turkua siten, että kaupungin eri asuinalueet kehittyvät entistä elinvoimaisemmiksi, vetovoimaisemmiksi ja viihtyisimmiksi. Yhteistyössä osapuolet edistävät ns. Turun - mallin puitteissa asukasystävällistä ja monipuolisesti kehittyvää Turkua. Kaupunginhallitukselle esitetään 70.000 €/vuosi yhteistoimintasopimuksen tekemistä v. 2017-2018. Vuodelle 2016 esitetään toiminnan käynnistämiseksi 5.000 euron erillisavustusta.

Kh § 405

Johtaja Tuomas Heikkinen:

Kaupunginhallitus päätti 4.4.2016 143 § kaupungin avustusjärjestelmän kehittämisestä, jossa kaupungin tehtävänä on strategiansa mukaan luoda puitteet, joissa yksilöt, yhteisöt ja järjestöt pääsevät osallistumaan ja tuottamaan tarpeitaan vastaavia palveluja ja toimintaa. Kolmannen sektorin palveluntuottajien toimintaedellytyksiä vahvistetaan kumppanuuksilla ja avustuspolitiikan uudistamisella strategisia tavoitteita tukeviksi.

Turkuseuran perustoimintaa on Turun murteen vaaliminen, erilaisten Turkuun liittyvien tapahtumien, kilpailujen, näyttelyiden, konserttien ja retkien järjestäminen sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaaliminen ja tallentaminen. Osallisuuden edistämistä yhdistys toteuttaa mm. ERS –rahoitteisen Paikal –hankkeen kautta (vv. 2014 – 2020). Yhdistys toimii 17 turkulaisen kaupunginosaseuran aluejärjestönä.

Aluetyön kehittäminen, Turun malli, esitettiin kaupungin hallituksen iltakoulussa 2.5.2016 § 173. Turun mallissa yhtenä aluetyön kehittämisen osana on järjestökumppanuuksien luominen asuinalueilla.

Turkuseuran toiminnan tavoitteeksi Turun mallissa on sovittu:

-       Kolmannen sektorin osallisuusosaamisen kehittäminen

-       Kerätä, yhdistää ja välittää tietoja alueen kolmannen sektorin toimijoista ja toimintamahdollisuuksista

-       Sosiaalisenmedian alustan luominen, jonka tavoitteena on suuralueilla tapahtuvan viestinnän kehittyminen

Yhteistoimintasopimus vastaa sekä kaupungin avustusjärjestelmän kehittämisen tavoitteisiin sekä Turun mallissa asetettuihin toimintatapoihin, jossa yhden asuinalueen kehittäminen pohjautuu toimialojen yhteistyöhön, järjestökumppanuuksien luomiseen ja yritys- ja muu sidosryhmäyhteistyöhön asuinalueella.

Liite 1Yhteistoimintasopimus / Turkuseura ry

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turkuseura ry:n kanssa tehdään liitteen 1 mukainen sopimus Turkuseuran toiminnan tukemisesta vuosina 2017–2018.

Lisäksi kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään sopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sopimuksen.

Samalla kaupunginhallitus päättää myöntää Turkuseura ry:lle 5.000 euron avustuksen yhteistoimintasopimuksessa tarkoitetun toiminnan käynnistämiseen v. 2016.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Yrttiahon ehdotus asian panemisesta pöydälle raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

aoTurkuseura - Åbosamfundet ry
tiedAvustustoimikunta
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tpvPihlajamäki Marjo-Riitta
tpvSalminen Terttu


Liitteet:

Kh § 405
Liite 1:Yhteistoimintasopimus / Turkuseura ry