Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23706.06.20167

4258-2016 (641)

Kaupunginvaltuuston 30.5.2016 § 93 tekemän Kauppatorin alueen maanalaisten tilojen vuokraamista koskevan päätöksen täytäntöönpano

Tiivistelmä: -

Kh § 237

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen:

Kaupunginvaltuusto päätti 30.5.2016 § 93 hyväksyä kaupunginhallituksen ehdotuksen siten muutettuna, että vuokra-alue on kartan M140/9.5.2016 mukainen ja, että vuokra-alueen pinta-ala on noin 26247 m2.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päätti, että pysäköintilaitoksen rakennustyöt voidaan aloittaa vasta, kun kaupunginhallitus on hyväksynyt hankkeen rahoitus-, vakuus- ja vakuutusselvityksen.

Keskustelun aikana Christel von Frenckell-Ramberg teki Lauri Katteluksen kannattamana seuraavan valtuuston työjärjestyksen 24 §:n mukaisen ponnen:

”Kaupunginhallituksen tulee päätöksen täytäntöönpanon yhteydessä huolehtia sopimuksellisesti riittävällä tavalla, että vuokramiehelle muodostuu kaupungin kanssa neuvotteluvelvoite ennen mahdollista vuokrasopimuksen siirtoa toiselle osapuolelle.”

Em. ponnen kaupunginvaltuusto päätti valtuuston työjärjestyksen 24 §:n mukaisesti saattaa kaupunginhallituksen tietoon.

Turun Toriparkki Oy:n edustajien kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen on laadittu ponsikirjaukseen perustuva liitteenä 1 oleva maanvuokrasopimuksen lisäpöytäkirja, jonka Turun Toriparkki Oy on osaltaan hyväksynyt. Lisäpöytäkirjassa on sovittu vuokrasopimuksen siirtämiseen liittyvästä neuvotteluvelvoitteesta ja sopimussakosta siten, että vuokramiehen tulee neuvotella kaupungin kanssa, mikäli se haluaa siirtää vuokrasopimuksen.

Mikäli vuokramies laiminlyö neuvotteluvelvollisuutensa kaupungin kanssa, se on velvollinen maksamaan kaupungille 500.000 euron suuruisen sopimussakon. Lisäpöytäkirjan mukaisen sopimussakon maksaminen ei vähennä itse maanvuokrasopimukseen perustuvaa vuokramiehen velvollisuutta maksaa kaupungille sopimussakkoa ja vahingonkorvausta eikä vaikuta kaupungin oikeuteen hakea vuokrasaatavia vuokramieheltä.

Lisäpöytäkirjalla ei muuteta kaupunginvaltuuston hyväksymää varsinaista maanvuokrasopimusta.

Liite 1Maanvuokrasopimuksen lisäpöytäkirja

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan maanvuokrasopimuksen lisäpöytäkirjan ja merkitä Christel von Frenckell-Rambergin tekemän ponnen käsitellyksi.

Samalla kaupunginhallitus päättää lähettää kaupunginvaltuuston päätöksen 30.5.2016 § 93 tiedoksi Turun Toriparkki Oy:lle (ao.), Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle ja toimenpiteitä varten kiinteistötoimialan toimialajohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Eklundin tilalla asian käsittelyyn osallistui Ilola.

Jakelu

aoTurun Toriparkki Oy
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvKiinteistötoimiala


Liitteet:

Kh § 237
Liite 1:Maanvuokrasopimuksen lisäpöytäkirja