Maanvuokrasopimuksen lisäpöytäkirja

 

 

1.   Osapuolet

 

Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8) (jäljempänä ”kaupunki”)

 

Turun Toriparkki Oy (y-tunnus: 2034713-2) (jäljempänä ”vuokramies”)

 

2.   Asian taustaa

 

Osapuolien välillä on tehty xx päivätty maanvuokrasopimus, jonka tarkoituksena on vuokrata maanvuokralain (258/66) 5. luvun mukaisena maanvuokrana VI kaupunginosan ”Kauppatori” 11/2011 asemakaavassa Turun kauppatorin alle merkinnällä ma-LPY-2 osoitettu maanalaisen pysäköintilaitoksen tila ja merkinnällä ma-1 kauppatoria ympäröivien katujen alle osoitetut maanalaiset tilat.

 

Maanvuokrasopimuksen 3.6 Vuokraoikeuden siirtoa koskevassa kohdassa todetaan seuraavasti:

 

”Vuokramiehellä on oikeus kaupunkia kuulematta siirtää vuokraoikeus kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen toiselle.

 

Vuokra-alueella olevien rakennusten omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään.

 

Vuokra-alueella olevien, kohdassa "Rakentaminen vuokra-alueelle" mainittujen rakennelmien, lait-teiden, laitoksien tai muun sellaisen omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään. Edellä mainittu ehto sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n mukainen hallinnanjakosopimus.

 

Se, jolle vuokraoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta kaupungille kuukauden kuluessa siitä, kun siirto on tapahtunut. Ilmoituksen oheen on liitettävä jäljennökset siirtoasiakirjoista.

 

Edellinen vuokramies vastaa vuokraehtojen täyttämisestä omalta hallinta-ajaltaan ja lisäksi sen jälkeiseltä ajalta niin kauan, kunnes maanmittaustoimisto on kirjannut vuokraoikeuden siirron uuden vuokramiehen nimiin.

 

Kaupungilla on oikeus vuokraoikeuden siirrosta huolimatta saada ja hakea mahdollisesti maksa-matta olevat vuokrasaatavansa pantatusta vuokraoikeudesta ja vuokramiehelle kuuluvista rakennuksista.”

 

3.   Lisäpöytäkirjan tarkoitus ja ehdot

 

Osapuolet sopivat tällä lisäpöytäkirjalla, että vuokramiehen tulee neuvotella kaupungin kanssa, mikäli se haluaa siirtää vuokrasopimuksen. Tällä sopimuksella ei muuteta maanvuokrasopimusta.

 

Mikäli vuokramies laiminlyö neuvotteluvelvollisuutensa kaupungin kanssa, se on velvollinen maksamaan kaupungille 500.000 euron suuruisen sopimussakon. Tämän lisäpöytäkirjan mukaisen sopimussakon maksaminen ei vähennä kohdassa ”asian tausta” yksilöityyn maanvuokrasopimukseen perustuvaa vuokramiehen velvollisuutta maksaa kaupungille sopimussakkoa ja vahingonkorvausta eikä vaikuta kaupungin oikeuteen hakea vuokrasaatavia vuokramieheltä.

 

Mahdolliset tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaistaan samassa järjestyksessä kuin maanvuokrasopimusta koskevat erimielisyydet.

 

Lisäykset ja muutokset tähän lisäpöytäkirjaan on tehtävä kirjallisesti ja ne tulevat voimaan, kun osapuolien toimivaltaiset edustajat ovat ne allekirjoituksellaan vahvistaneet. Muu lisäys tai muutos on mitätön.

 

4.   Lisäpöytäkirjan voimaantulo ja voimassaolon päättyminen

 

Tämä lisäpöytäkirja tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja kun maanvuokrasopimus on allekirjoitettu. Tämä lisäpöytäkirja on voimassa saman ajan kuin osapuolien välillä tehty, kohdassa ”asian tausta” yksilöity maanvuokrasopimus.

 

Mikäli vuokramies luovuttaa maanvuokrasopimuksen, tulee tämän huolehtia, että tämän sopimuksen velvoitteet siirretään uudelle vuokramiehelle.

 

5.   Allekirjoitukset

 

Lisäpöytäkirjasta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen kaupungille ja toinen vuokramiehelle.

 

Turussa __. päivänä _______kuuta 2016