Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus10107.03.20166

2277-2016 (002)

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n ja Turun kaupungin yhteistyösopimus

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n välillä allekirjoitetaan sopimus vuosien 2016-2018 yhteistyöstä.

Kh § 101

Johtaja Tuomas Heikkinen 23.2.2016:

Turun kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n välinen yhteistyö on alkanut oppilaitoksen perustamisesta vuonna 1996. Aluksi yhteistyöstä neuvoteltiin ja avustuksista päätettiin vuosittain kunnes vuonna 2010 allekirjoitettiin kaupunginhallituksen 8.11.2010 § 583 tekemän päätöksen mukainen viisivuotinen yhteistyösopimus. Yhdistys on esittänyt sopimuksen jatkamista aikaisemmalta pohjalta.

Yhdistyksen ylläpitämä Turun seudun musiikkiopisto järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön ja opetushallituksen alaisena tavoitteellista taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti sekä musiikin varhaiskasvatusta (musiikkileikkikoulu). Koulutuksen järjestäminen perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön (1998/633, 1998/630) opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiin koulutuksenjärjestämislupiin ja opetushallituksen määrittämiin opetussuunnitelmien perusteisiin. Musiikkiopisto toimii alueellisena oppilaitoksena myös muille Turun alueen sopimuskunnille. Opetus toteutetaan yksilö- ja ryhmäopetuksena ja osa oppilaista osallistuu kumpaankin opetusmuotoon. Oppilasvalinnassa vapautuvat oppilaspaikat täytetään jatkuvan ilmoittautumisen perusteella ilman pääsykoetta.

Ylläpitäjän ilmoituksen mukaan pyrkimyksenä on säilyttää vakiintunut rahoitusrakenne, jossa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä opetustuntiperusteinen valtionosuus kattaa menoista noin puolet, kuntien osuudet noin kolmanneksen ja lukukausimaksut noin 15 %. Taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetukseen myönnetään opetustuntiperusteista valtionosuutta. Oppilaitoksella on oikeus periä oppilailta lukukausimaksuja.

Edeltävässä sopimuksessa oppilaspaikan hyväksyttävien kustannusten määräksi on vuoden 2015 kustannustasolla sovittu perusopetuksessa 900 € oppilaalta ja musiikkileikkikoulussa 125 € oppilaalta.

Muutoksista kustannusten määrään on sovittu neuvoteltavaksi tarvittaessa erikseen. Kaupungin tuki määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan mukaan.

Oppilaitos toimii kaupungin omistamissa entisissä koulukiinteistön tiloissa osoitteessa Mestarinkatu 2. Naapurikuntien opetus tapahtuu paikallisissa peruskoulujen tiloissa.

Turun seudun musiikkiopiston ohella taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti järjestää Turun konservatorio. Musiikkiopiston mukaan oppilaitokset toimivat yhteistyökumppaneina, joiden välillä vallitsee mahdollisimman selkeä työnjako.

Musiikkiopiston kehittämissuunnitelman mukaan oppilaitoksen oppiainerakennetta siirretään rytmimusiikin suuntaan siten, että sen osuus opetuksessa kasvaa 25 %:sta noin 50 % iin.

Oppilaitoksen muita tavoitteita ja kehittämisen painopistealueita ovat mm.

Liite 1Yhteistyösopimus

Oheismateriaali 1Turun Seudun Musiikkiopiston kirjelmä 7.5.2015

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n välillä allekirjoitetaan liitteen 1 mukainen yhteistyösopimus vuosille 2016–2018.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset.

Tuki voidaan maksaa talousarvion 2016 kustannuspaikalta 11006.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys - Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut ry
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedRandell Aleksi
tpvSalminen Terttu


Liitteet:

Kh § 101
Liite 1:Yhteistyösopimus