Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus56017.12.20151

12713-2015 (059, 002)

Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n ja Turun kaupungin yhteistyösopimus

Tiivistelmä:

Turun kaupungin ja Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n välinen yhteistyösopimus taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetuksen järjestämisestä turkulaisille lapsille ja nuorille päättyy kuluvan vuoden lopussa. Kaupunginhallitukselle esitetään sopimuksen jatkamista vuoden 2019 loppuun asti.

Kh § 560

Johtaja Tuomas Heikkinen 14.12.2015:

Kaupunginhallitus päätti 10.1.2011 § 12 Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n kanssa tehtävästä yhteistyösopimuksesta taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetuksen järjestämisestä turkulaisille lapsille ja nuorille vuosiksi 2011–2015. Konservatorion kannatusyhdistyksen hallitus on 24.8.2015 § 10 päättänyt ehdottaa kaupunginhallitukselle osapuolten välisen taiteen perusopetuksen järjestämistä koskevan sopimuksen jatkamista päättyvän sopimuksen mukaisilla ehdoilla vuoden 2019 loppuun asti.

Konservatorio on kaupungille tehdyssä tarjouksessaan todennut, että käynnissä olevat rakenteelliset muutokset erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestäjäverkossa voivat muuttaa Turun konservatorion asemointia, tehtäviä ja rahoitusta merkittävästi seuraavien vuosien aikana. Konservatorio on ilmaissut halukkuutensa osallistua Turun kaupungin mahdollisesti käynnistämään koulutuspalveluiden rakenteellisten uudistusten valmisteluun. Konservatorion näkemyksen mukaan ammatillista koulutusta ja taiteen perusopetuksen järjestäjäverkkoasioita on tarkoituksenmukaista tarkastella samanaikaisesti.

Päättyvän sopimuksen mukaan oppilaspaikan hyväksyttävien kustannusten määräksi on vuoden 2010 kustannustasolla sovittu yksilöopetuksessa 1.475,- euroa/ oppilas ja ryhmäopetuksessa 162,- euroa/oppilas. Oppilaspaikkakustannuksiin sisältyy muun muassa soittimien hankintaa, musiikkikirjaston ylläpitoa sekä Konservatorion järjestämiä konsertteja ja esityksiä. Muutoksista on sovittu neuvoteltavan erikseen. Kaupungin tuki määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan ja konservatoriolle maksettavan valtionosuuden mukaan.

Konservatorion päätoimipaikka on Turun kaupunki ja päätoimialueena Turun seutu ja Varsinais-Suomi. Vuosikertomuksen mukaan konservatorio järjestää taiteen perusopetusta musiikin laajassa oppimäärässä. Sopimuskuntia Turun lisäksi ovat Kaarina, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pöytyä, Raisio, Rusko ja Salo. Kuluvalla lukukaudella turkulaisia oppilaita taiteen perusopetuksen musiikin laajassa oppimäärässä opiskeli yhteensä 585 oppilasta ja varhaisiän musiikkikasvatukseen ja soitinvalmennukseen osallistui 370 turkulaista lasta.

Konservatorion toimitilat omistaa Keva. Kiinteistössä toimii alivuokralaisena myös mm. Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n musiikin koulutusohjelma. Turun kaupunki on taannut vuokranmaksun konservatorion ja Kevan vuokrasopimuksessa, joka päättyy vuoden 2019 lopussa.

Liite 1Yhteistyösopimus

Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupungin ja Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n välillä allekirjoitetaan liitteen 1 mukainen yhteistyösopimus vuosien 2016 – 2019 toiminnasta.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset.

Tuki voidaan maksaa talousarvion 2016 kustannuspaikalta 11006.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen fö
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Kh § 560
Liite 1:Yhteistyösopimus