Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus36607.09.20156

8561-2015 (035)

Uudenkaupungin kaupungin tulo Arkea Oy:n osakkaaksi

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 31.8.2015 kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että Uudenkaupungin kaupungille myydään 500 kappaletta Arkea Oy:n osakkeita.

Kh § 366

Kaupunginhallituksen konsernijaosto 31.8.2015 § 69

Kaupunginlakimies Pauliina Ahlas ja konserniasioista vastaava controller Kim Moisiolinna 25.8.2015:

Arkea Oy (jäljempänä myös Yhtiö) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty Yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 99 %. Lisäksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri omistaa 1 % Yhtiön osakkeista ja Varsinais-Suomen Erityishuoltopiiri yhden osakkeen.

Uudenkaupungin kaupungille on tarjottu mahdollisuutta merkitä Arkean osakkeita hintaan 12,70 euroa per osake. Osakkeet myydään käyvästä substanssiarvostaan, joka on laskettu Arkean vuoden 2014 tilinpäätöksen lukujen perusteella. Uudenkaupungin kaupunginhallitus on päättänyt hankkia 500 kpl Arkean osakkeita mainittuun hintaan eli yhteensä 6 350 eurolla (liite 1).

Järjestelyn jälkeen Uudenkaupungin kaupunki omistaisi 500 kappaletta, Varsinais-Suomen Erityishuoltopiiri yhden kappaleen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri 8 010 kappaletta ja Turun kaupunki 792 489 kappaletta Arkean 801 000 osakkeesta.

Osakekauppa ei aiheuta muutoksia Arkean voimassa olevaan yhtiöjärjestykseen. Osakekaupan yhteydessä tullaan allekirjoittamaan uusi osakassopimus, joka korvaa aiemman, voimassa olevan osakassopimuksen. Uudessa osakassopimuksessa ehdot päivitetään vastaamaan muuttunutta omistuspohjaa, muilta osin aiemmin allekirjoitettuun sopimukseen ei tule kuin pieniä sopimusteknisiä muutoksia. 500 kappaleen osakkeen omistuksen siirtyminen Uudenkaupungin kaupungille ei tässä vaiheessa oikeuta automaattisesti hallituspaikkaan Arkeassa.

Liite 1 Uudenkaupungin kaupunginhallituksen päätös

Liite 2 Arkea Oy:n lausunto

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Ehdotus

Kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kaupunginhallitukselle, että esitetty Arkea Oy:n 500 kappaleen osakkeen myynti hyväksytään ja että päivitetty osakassopimus sekä osakkeiden kauppakirja tuodaan erikseen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Liite 1Osakkeiden kauppakirja

Liite 2Osakassopimus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että esitetty Arkea Oy:n 500 kappaleen osakkeen myynti hyväksytään,

että päivitetty osakassopimus sekä osakkeiden kauppakirja hyväksytään.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään hyväksyttäviin sopimuksiin vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedArkea Oy
aoUudenkaupungin kaupunki
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Kh § 366
Liite 1:Osakkeiden kauppakirja
Liite 2:Osakassopimus