Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43710.11.20145

10583-2014 (033, 510)

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta (St)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta sekä laeiksi mm. lukiolain ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain muuttamisesta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ministeriölle annetaan sivistystoimialalla valmisteltu lausunto.

Kh § 437

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 28.10.2014:

Osana hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi koulutuksen rahoituksesta sekä laeiksi mm. lukiolain ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain muuttamisesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa luonnoksesta. Lausunto on pyydetty toimittamaan viimeistään 14.11.2014.

Sivistystoimiala on valmistellut ehdotuksen Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle. Konsernihallinnon lakiasioiden ja talouden ja rahoituksen vastuualueilla ei ole huomautettavaa lausunnon osalta.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö 15.10.2014

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin seuraavalla lisäyksellä:

Ylioppilastutkintotulosten rooli tuloksellisuusrahoituksen määräytymisessä jää hyvin epäselväksi. Missä määrin helposti hyödynnettäviä tuloksia aiotaan hyödyntää rahoituksen määräytymisessä? Jos ylioppilastutkintotuloksia hyödynnetään tuloksellisuusrahan perusteena, on opiskelijoiden lähtötasojen erot eri lukiossa huomioitava täysipainoisesti. Muutoin tuloksellisuusrahoitus kasvattaa voimakkaasti opiskelijoiden ja koulujen eriarvoisuutta yksittäisten koulujen, asuinalueiden ja kuntien sosiaalisista eroista johtuen

Päätös tehtiin Sarlundin Vornasen kannattamana tekemästä lisäysehdotuksesta yksimielisesti.

 

Jakelu

lausOpetus- ja kulttuuriministeriö
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 437
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle