Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43610.11.20144

10636-2014 (510, 001)

Lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain sekä vapaasta sivistystyöstä annetun lain 4 §:n muuttamisesta (St)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle lukio- ja ammatillisen koulutuksen järjestämislupaa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitämisluvan myöntämistä ja peruuttamista koskevien säännösten muuttamisesta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ministeriölle annetaan sivistystoimialalla sekä konsernihallinnon lakiasioiden ja talouden ja rahoituksen vastuualueilla valmisteltu lausunto.

Kh § 436

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 28.10.2014:

Osana hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain sekä vapaasta sivistystyöstä annetun lain 4 §:n muuttamisesta. Laeilla muutettaisiin lukio- ja ammatillisen koulutuksen järjestämisluvan ja vapaan sivistystyön oppilaitoksen ylläpitämisluvan myöntämistä ja peruuttamista koskevia säännöksiä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungin lausuntoa luonnoksesta. Lausunto on pyydetty toimittamaan viimeistään 17.11.2014.

Sivistystoimiala on valmistellut ehdotuksen Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle. Konsernihallinnon lakiasioiden ja talouden ja rahoituksen vastuualueilla ei ole huomautettavaa lausunnon osalta.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö 16.10.2014

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausOpetus- ja kulttuuriministeriö
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 436
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle