Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22926.05.20144

4498-2014 (032)

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lasten päivähoidosta annetun lain 11 a §:n ja lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain 3 §:n muuttamisesta (St)

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamista koskevasta luonnoksesta hallituksen esitykseksi. Kaupunginhallitukselle esitetään, että ministeriölle annetaan sivistystoimialalla valmisteltu lausunto.

Kh § 229

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 20.5.2014:

Hallitus on todennut rakennepoliittisessa ohjelmassaan ja sitä koskevissa päätöksissään, että subjektiivinen päivähoito-oikeus rajoitetaan sosiaaliset perusteet huomioivalla tavalla osa-aikaiseksi silloin, kun vanhempi on kotona äitiys-, isyys-, vanhempain- tai hoitovapaalla tai kotihoidontuella. Lainsäädäntö tulisi voimaan 1.1.2015.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa luonnoksesta 14.4.2014 hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lasten päivähoidosta annetun lain 11 a §:n muuttamisesta ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain 3 §:n muuttamisesta. Lausunto on pyydetty toimittamaan viimeistään 27.5.2014.

Sivistystoimiala on valmistellut ehdotuksen Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Liite 1Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö 15.4.2014 liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausOpetus- ja kulttuuriministeriö


Liitteet:

Kh § 229
Liite 1:Ehdotus Turun kaupungin lausunnoksi opetus- ja kulttuuriministeriölle