Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5902.02.20092 Pj

1355-2009 (059)

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys - Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut r.y:n avustus vuodelle 2009

Tiivistelmä: -

Kh § 59

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 27.1.2009:

Taustaa

Kaupungin ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistyksen välinen sopimus päättyi vuoden 2008 loppuun. Turun kaupunki ja Turun Seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ovat neuvotelleet syksyn aikana avustuksesta ja sille asetettavista ehdoista. Neuvotteluissa sovittiin, että osapuolet tekevät kestoltaan yhden vuoden sopimuksen, jossa sovitaan tarvittavista muutoksista ennen pidempiaikaisen sopimuksen tekemistä.  

Kaupunginhallituksen vuoden 2009 budjettiin on varattu musiikin opetustoiminnan tukemiseen yhteensä 1.334.071 €, josta summasta on tarkoitus avustaa Turun konservatorion kannatusyhdistystä ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistystä.

Avustuksen ehdot

Kaupungin laskelmien mukaan Turun kaupungin maksuosuus/oppilas on suurempi kuin naapurikuntien vastaavat maksut.  Turun kaupungin maksuosuus on perustunut väljäehtoiseen yleisavustukseen ja muiden kuntien maksut ovat taasen pohjautuneet oppilashintaan ja perustuneeseen puitesopimukseen, jossa kunta päättää kuinka monta oppilasta kunta kulloisenakin vuonna lähettää oppilaitokseen.

Avustuksen myöntämisen ehtona on se, että Turun seudun musiikkiopisto laskee yhteistyössä kaupungin asiantuntijoiden kanssa Turun ja muiden kuntien oppilaista maksamien kustannusten erot ja vuodesta 2010 lukien kuntien maksamat kustannukset/oppilas saatetaan yhdenmukaisiksi.

Kaupunki rahoittaa tällä hetkellä suoraan budjettivaroin musiikin opetusta AMK:n taideakatemian, kulttuuritoimen ja opetustoimen kautta sekä avustamalla mm. Turun konservatorion kannatusyhdistystä ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistystä. Sopimuksessa on tarkoitus sopia yhteisen kehityshankkeen käynnistämisestä musiikin opetuskentän rahoituksen ja yhteistyön kehittämiseksi. Kehityshankkeen tarkoituksena on selvittää Turussa toimivien kaupungin rahoittamien musiikin eri koulutusasteiden ja oppilaitosten mahdolliset lisäsynergiamahdollisuudet ja yhteistyön tiivistäminen yhteiseen mahdollisesti musiikin osaamisresurssikeskukseen (osaaminen, tilat, laitteet, rahat), joka muodostaisi sateenvarjon olemassa oleville toimijoille. Tavoitteena on, että opettajien ja muun henkilöstön resurssoinnista, budjetoinnista, strategisista linjauksista, tilojen käytöstä, investoinneista sekä henkilöstösuunnittelusta päätetään rahoittajan näkökulmasta selkeämmin yhtenä kokonaisuutena. Läpinäkyvä, selkeä yhteistoiminta mahdollistaa taloudellisesti tasapainoisen toiminnan ja lisää opetuksen laadukkuutta sekä vetovoimaisuutta.

Esitys

Esitän, että Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kanssa tehdään liitteen 1 mukainen sopimus vuoden 2009 avustuksesta.

Liite 1Yhteistyösopimusluonnos

Oheismateriaali 1Yhdistyksen anomus avustuksen myöntämiseksi (EI JULKISUUTEEN)

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kanssa tehdään vuoden 2009 avustusta koskeva sopimus liitteen 1 mukaisena. Palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittavat vähäiset muutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry
tpvKeskushallinto, lakiasiat
tpvKyttä Maija


Liitteet:

Kh § 59
Liite 1:Yhteistyösopimusluonnos