Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5802.02.20091 Pj

15517-2008 (059)

Turun konservatorion kannatusyhdistys r.y:n avustus vuodelle 2009

Tiivistelmä: -

Kh § 58

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 27.1.2009:

Taustaa

Kaupungin ja Turun konservatorion kannatusyhdistyksen välinen sopimus päättyi vuoden 2008 loppuun. Turun kaupunki ja Konservatorion kannatusyhdistys ovat neuvotelleet syksyn aikana avustuksesta ja sille asetettavista ehdoista. Neuvotteluissa sovittiin, että osapuolet tekevät kestoltaan yhden vuoden sopimuksen, jossa sovitaan tarvittavista muutoksista ennen pidempiaikaisen sopimuksen tekemistä. Konservatorio on hyväksynyt sopimusehdot puolestaan

Kaupunginhallituksen vuoden 2009 budjettiin on varattu musiikin opetustoiminnan tukemiseen yhteensä 1.334.071 €, josta summasta on tarkoitus avustaa Turun konservatorion kannatusyhdistystä ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistystä.

Säätiöittäminen

Kaupunginhallitus on käsitellyt yhdistyksen esityksestä säätiöittämistä 3.3.2008 § 141 ja 2.6.2008 § 336. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Säätiöittäminen esitetään hyväksyttäväksi sopimuksen hyväksymisen jälkeen.  

Avustuksen ehdot

Kaupungin laskelmien mukaan Turun kaupungin maksuosuus/oppilas on suurempi kuin naapurikuntien vastaavat maksut.  Turun kaupungin maksuosuus on perustunut väljäehtoiseen yleisavustukseen ja muiden kuntien maksut ovat taasen pohjautuneet oppilashintaan ja perustuneeseen puitesopimukseen, jossa kunta päättää kuinka monta oppilasta kunta kulloisenakin vuonna lähettää oppilaitokseen.

Avustuksen myöntämisen ehtona on se, että konservatorio laskee yhteistyössä kaupungin asiantuntijoiden kanssa Turun ja muiden kuntien oppilaista maksamien kustannusten erot ja vuodesta 2010 lukien kuntien maksamat kustannukset/oppilas saatetaan yhdenmukaisiksi.

Kaupunki rahoittaa tällä hetkellä suoraan budjettivaroin musiikin opetusta AMK:n taideakatemian, kulttuuritoimen ja opetustoimen kautta sekä avustamalla mm. Turun konservatorion kannatusyhdistystä ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistystä. Sopimuksessa on tarkoitus sopia yhteisen kehityshankkeen käynnistämisestä musiikin opetuskentän rahoituksen ja yhteistyön kehittämiseksi. Kehityshankkeen tarkoituksena on selvittää Turussa toimivien kaupungin rahoittamien musiikin eri koulutusasteiden ja oppilaitosten mahdolliset lisäsynergiamahdollisuudet ja yhteistyön tiivistäminen yhteiseen mahdollisesti musiikin osaamisresurssikeskukseen (osaaminen, tilat, laitteet, rahat), joka muodostaisi sateenvarjon olemassa oleville toimijoille. Tavoitteena on, että opettajien ja muun henkilöstön resurssoinnista, budjetoinnista, strategisista linjauksista, tilojen käytöstä, investoinneista sekä henkilöstösuunnittelusta päätetään rahoittajan näkökulmasta selkeämmin yhtenä kokonaisuutena. Läpinäkyvä, selkeä yhteistoiminta mahdollistaa taloudellisesti tasapainoisen toiminnan ja lisää opetuksen laadukkuutta sekä vetovoimaisuutta.

Esitys

Esitän, että Turun konservatorion kannatusyhdistyksen kanssa tehdään liitteen 1 mukainen sopimus vuoden 2009 avustuksesta. Samalla esitän, että kaupunginhallitus päättää kehityshankkeen asettamisesta ja nimeää työryhmän puheenjohtajaksi kaupunginhallituksen jäsen Pirkko Keskisen. Lisäksi työryhmään nimetään edustajat turkulaisista oppilaitoksista, kaupungin keskushallinnosta, ammattikorkeakoulusta, kulttuuritoimesta ja opetustoimesta sekä muut mahdolliset asiantuntijatahot. Palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja nimeää työryhmän jäsenet.

Toimitusjohtaja Pirkko Keskinen on toiminut aiemmin puheenjohtajana taideakatemian musiikin opetusta selvittäneessä työryhmässä. Hän on antanut suostumuksen tehtävään.

Liite 1Yhteistyösopimusluonnos

Oheismateriaali 1Yhdistyksen anomus avustuksen myöntämiseksi

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun konservatorion kannatusyhdistyksen kanssa tehdään vuoden 2009 avustusta koskeva sopimus liitteen 1 mukaisena. Palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sopimukseen tarvittavat vähäiset muutokset.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että musiikin opetuskentän rahoituksen ja yhteistyön kehittämiseksi käynnistetään kehityshanke, jota ohjaavan työryhmän puheenjohtajaksi nimetään Pirkko Keskinen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurun konservatorion kannatusyhdistys - Garantiföreningen fö
tpvKeskushallinto, lakiasiat
aoKeskinen Pirkko
tpvKyttä Maija
tiedLampelo Saara


Liitteet:

Kh § 58
Liite 1:Yhteistyösopimusluonnos