Yhteistyösopimus
Osapuolet: Turun kaupunki (Kaupunki)
Turun konservatorion kannatusyhdistys r.y. (Konservatorio)
Sopimuksen tarkoitus: Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten yhteistyöstä sekä ehdoista, joilla kaupunki avustaa yhdistyksen toimintaa vuonna 2009.
Sopimuksen voimassaolo:
Sopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu ja päättyy 31.12.2009.
1. Sopijapuolet toteavat, että Konservatorio ylläpitää Turun konservatorio ‑nimistä II asteen ammatillista oppilaitosta (jäljempänä Konservatorio), jossa toimii myös musiikkiopisto. Yhdistyksellä on kaksi koulutuksen järjestämislupaa, ammatillisessa koulutuksessa musiikissa, musiikkiteknologiassa ja tanssissa sekä taiteen perusopetuksessa (laajan oppimäärän mukaan) musiikissa ja tanssissa. Ammatillisessa koulutuksessa opetuskieli on suomi, taiteen perusopetuksessa suomi ja ruotsi.
2. Sopijapuolet toteavat, että Kaupunki rahoittaa vuonna 2009 Konservatorion toimintaa 853.522 euron suuruisella avustuksella.
3. Sopijapuolet sopivat avustuksen ehdoista ja Konservatorion toiminnan kehittämistavoitteista sopimuskaudelle seuraavaa:
Koulutukselliset tavoitteet
Konservatorio pyrkii edelleen vahvistamaan asemaansa yhtenä Suomen merkittävimmistä perusasteen ja toisen asteen koulutuksen järjestäjistä. Sijaintipaikkana on Turun kaupunki ja päätoiminta-alueena on Turun seutukunta ja Varsinais-Suomi. Konservatorio jatkaa innovatiivista rooliaan koulutuksen kehittäjänä yhteistyössä opetushallituksen, opetusministeriön ja Suomen konservatorioliiton kanssa. Koulutuksen pääkohderyhminä ovat alueen lapset ja nuoret.
Taloudelliset tavoitteet
Konservatorio toteuttaa yhteistyössä kaupungin keskushallinnon kanssa tarvittavat laskelmat Konservatorion hinnoittelun uusimiseksi siten, että vuonna 2010 Turun kaupungin ja muiden oppilaita oppilaitokseen ohjaavien kuntien sopimukset voidaan saattaa yhtenäisiksi.
Konservatorion toiminnan lähtökohtana on kustannustehokkuus laadusta tinkimättä. Sopimuskaudella Turun konservatorio pyrkii kasvattamaan oppilasmääräänsä ja siten koulutustoimintaansa 10.000 vuosiviikkotunnilla, jotta se paremmin vastaisi alueen kysyntää ja tarvetta. Tämä edellyttää lisää valtionosuuksia ja kuntaosuuksia. Koulutuksen järjestämisen taloudellisten ja toiminnallisten skaalaetujen saavuttamiseksi Turun konservatorio jatkaa myös verkostoyhteistyötä suomalaisten konservatorioiden kanssa sekä kansainvälisellä tasolla ennen kaikkea Falunin musiikkikonservatorion ja Tarton Heino Eller ‑musiikkioppilaitoksen kanssa.
Turun kaupunki tukee mahdollisuuksiensa mukaan Konservatorion tavoitteita saada 10.000 viikkotunnin laskennallisen valtionosuuden lisäyksen opetusministeriöltä.
Konservatorion yhteistyö kaupungin organisaatioiden kanssa
Turun konservatorion tiloissa toimii Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelma, jonka kanssa tehdään monipuolista yhteistyötä kunkin koulutusasteen lähtökohdista.
Turun konservatorio tekee aktiivista yhteistyötä Turun kaupungin kanssa, vastaten mm. musiikkiluokkien soitonopetuksesta. Muita yhteistyökumppaneita ovat kaupungin filharmoninen orkesteri, kulttuuritoimi, päivähoito sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Turun konservatorio jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Laivaston Soittokunnan ja toiminta-alueen harrastelijakokoonpanojen kanssa. Muiden konservatorioiden tapaan Turun konservatorio toteuttaa alueellisen koordinoijan roolia omalla toiminta-alueellaan Varsinais-Suomessa.
Turun konservatorio osallistuu aktiivisesti kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluun ja toteuttamiseen perustehtävänsä ja myönnetyn rahoituksen asettamissa rajoissa.
Konservatorio osallistuu kaupungin käynnistämään kehityshankkeeseen musiikin opetuskentän rahoituksen ja yhteistyön kehittämiseksi Turussa. Kehityshankkeen tarkoituksena on selvittää Turussa toimivien kaupungin rahoittamien musiikin eri koulutusasteiden ja oppilaitosten mahdolliset lisäsynergiamahdollisuudet ja mahdollinen yhteistyön tiivistäminen.
Lisäksi Konservatorio myötävaikuttaa kehityshankkeen johdosta tehtyjen toimenpide-ehdotusten toimeenpanoon oman perustehtävänsä asettamissa rajoissa.