Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2729.05.20187

612-2016 (5121)

Topeliuksen koulun muutosehdotus opetussuunnitelmaan

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 27

 

Topeliuksen koulun rehtori Timo Himanen:

 

Olemme tekemässä esityksen opetussuunnitelmamuutoksesta opetuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle. Muutos koskee uskonnon ja katsomusaineiden opetusjärjestelyjä 5. ja 7. luokalla. Opetuksen sisältöön tai tavoitteisiin emme esitä muutoksia.

 

Turun kuntakohtaisessa opetussuunnitelmassa eri katsomusaineiden sisällöt ja tavoitteet on vuosiluokkaistettu 5. ja 7. luokkien kohdalla niin, että ne ovat olennaisilta osilta samanlaisia. Näin ollen niiden opettaminen siten, että oppilaat opiskelevat omaa katsomusainettaan yhdessä ja samassa opetusryhmässä on mahdollista. Niiltä osin, kun opetettavat sisällöt eroavat toisistaan, opetus toteutetaan eriytettynä.

 

Tarkoituksena on, että jatkossa Topeliuksen koulussa voidaan järjestää uskontosidonnaisten ryhmien ja elämänkatsomustiedon opetuksen mukainen, perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa määritelty kokonaisuus, yhteisenä katsomusaineiden opetusjärjestelynä 5. ja 7. luokilla. Koulun valitsema opetusjärjestely kirjataan koulun vuosisuunnitelmaan vuosittain.

 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viidennellä ja seitsemännellä luokalla elämänkatsomustiedon ja uskonnon opetus voidaan antaa ryhmässä, jossa on samanaikaisesti mukana sekä uskontoa että elämänkatsomustietoa opiskelevia oppilaita. Yhteisen järjestelyn aikana opetetaan ainoastaan sisältöalueita, jotka ovat yhteneviä jo tällä hetkellä hyväksytyssä opetussuunnitelmassa.

 

Turun kouluista Syvälahden (5. ja 7. luokka) sekä Luostarivuori (5. ja 7. luokka) vastaavat opetussuunnitelman lisäykset on jo aiemmin hyväksytty jaostossa.

 

Topeliuksen koulun vanhempainyhdistys kannattaa osaltaan esitettyä muutosehdotusta.

 

Liite 1                                  Topeliuksen koulun esitys opetussuunnitelman muutokseksi

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä Topeliuksen koulun muutosehdotuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHimanen Timo
tiedHyssälä Antti


Liitteet:

Kasosvpj § 27
Liite 1:Topeliuksen koulun muutosehdotus opetussuunnitelmaan