Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto4314.11.20174

612-2016 (5121)

Muutos Ilpoisten koulun opetussuunnitelmaan

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 43

Ilpoisten koulun rehtori Johanna Järvinen:

Ilpoisten koulun OPS-muutosehdotus

Turun opetussuunnitelman tuntijaossa on kolme vuosiviikkotuntia, jotka koulu voi itse sijoittaa valitsemiinsa oppiaineisiin vuosiluokille 1 – 6. Ilpoisten koulun opetussuunnitelmassa ovat koulukohtaiset lisätunnit olleet äidinkieli ja kirjallisuus -oppiaineen tunteja, yksi kullekin vuosiluokalle 1 – 3. Vastaisuudessa koulu haluaisi käyttää koulukohtaiset lisätunnit siten, että ensimmäisellä luokalla olisi yksi lisätunti äidinkieltä ja kirjallisuutta, toisella vuosiluokalla englantia ja kolmannella vuosiluokalla matematiikkaa. Matematiikan sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa noudatetaan kuntakohtaisia vuosiluokkaistettuja tavoitteita ja sisältöjä ja ne arvioidaan osana tätä opetusta.  

Koululla on aiemmin ollut kaksikielistä opetusta eli oppilaita on rikastettu englannin kielellä. Sen sijaan koulu haluaa nyt varhentaa englannin kielen opiskelua toisen vuosiluokan lisätunnilla.

Tämän vuoksi koulun haluaa luopua aiemmasta järjestelystä ja poistaa opetussuunnitelmasta siihen liittyvät koulukohtaiset maininnat (Luku 10.1.2 ”Suppeampi kaksikielinen opetus”).

Tämän esityslistan liitteenä ovat varhennetun kielenopiskelun tavoitteisto.

Liite1Varhennetun kielenopiskelun tavoitteisto

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä Ilpoisten koulun muutosehdotuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJärvinen Johanna


Liitteet:

Kasosvpj § 43
Liite 1:Varhennetun kielenopiskelun tavoitteisto