Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta1514.02.20234

1176-2023 (07 02 01)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäväalueella vuoden 2022 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet ja luottamushenkilöiden aloitteet

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 15

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 2.2.2023:

 

Hallintosäännön 117 §:n mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa. Kuntalaisaloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet kuuden kuukauden kuluessa aloitteen jättämisestä.

 

Toimielimen jäsen voi tehdä kokouksen lopuksi kirjallisen aloitteen toimielimen toimivaltaan kuuluvasta asiasta. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään valmisteltavaksi. Vastaus aloitteeseen tulee tuoda toimielimen käsiteltäväksi neljän kuukauden kuluessa.

 

Kaupunginhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyt kaupungin toimintaa koskevat aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäväalueella on vuoden 2022 aikana tehty seuraava kuntalaisaloite:

 

1)

 

Dnro 7268-2022: Kuntalaisaloite kielikylpyluokkavalintojen käytäntöjen uudelleen arvioimisesta.

 

 

 

Kielikylpyhuoltajilta on tullut useita yhteydenottoja koskien oppilasvalintoja. Tämän vuoksi kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja pyysi asiasta selvitystä. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli selvitystä 21.6.2022 § 99.

 

Perusopetuksen palvelualueelta annettujen tietojen mukaan kielikylpyhuoltajien kanssa on edelleen jatkettu rakentavaa vuoropuhelua, ja perusopetuksen palvelualuejohtaja ja kielikylpykoulun rehtori ovat mm. tavanneet kielikylpyhuoltajat. Huoltajilta on pyydetty kehittämisajatuksia valintamenettelyjen suhteen, ja he ovat toimittaneet niitä. Huoltajien ehdotukset on toimitettu testaajalle Turun yliopistolle tarkasteltavaksi. Vuoropuhelu asiasta jatkuu edelleen.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäväalueella ei tehty vuoden 2022 aikana luottamushenkilön aloitteita.

 

Oheismateriaali 1               Kuntalaisaloite kielikylpyluokkavalintojen käytäntöjen uudelleen arvioimisesta

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää merkitä tehtäväalueellaan vuoden 2022 aikana tehdyn kuntalaisaloitteen sekä sen johdosta suoritetut toimenpiteet tiedoksi. Lisäksi lautakunta päättää, että kuntalaisaloite on käsitelty loppuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.