Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta16925.11.20159

641-2015 (421, 021)

Oikaisuvaatimus kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätökseen 30.9.2015 § 45

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto on 30.9.2015 § 45 päättänyt mm. esiopetuksen järjestämispaikoista lukuvuonna 2016-2017. Päiväkoti Muksulanmäki Oy ja Päiväkoti Muksulanmäen vanhempainyhdistys ovat tehneet päätökseen oikaisuvaatimuksen. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään oikaisuvaatimuksen hyväksymistä.

Kasopelk § 169

Palvelualuejohtajat Maija-Liisan Rantanen ja Vesa Kulmala sekä aluepäälliköt Pia Jokinen ja Virpi Kariluoma 18.11.2015:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto on 30.9.2015 § 45 päättänyt esiopetuksen järjestämispaikoista lukuvuonna 2016–2017. Päätöksen mukaiset esiopetuksen järjestämispaikat ovat nähtävissä oheismateriaalissa 1.

 

Muksulanmäki Oy ja Päiväkoti Muksulanmäen vanhempainyhdistys on tehnyt asiasta kasvatus- ja opetuslautakunnalle oikaisuvaatimuksen (liite 1), joka on päivätty 19.10.2015. Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan, että Päiväkoti Muksulanmäki Välskäri saa esiopetuksen järjestämisoikeudet lukuvuodeksi 2016 - 2017.

 

Oikaisuvaatimuksessa tuodaan esille, että kyseisen palveluntuottajan esiopetuksen järjestämisoikeudesta on aikaisemminkin tehty oikaisuvaatimus. Asia on käsitelty kasvatus- ja opetuslautakunnassa 5.3.2014 § 47. Tuolloin todettiin, että Eteläisellä palvelualueella oli tarkoitus järjestää esiopetusta Ilpoisten koulussa, tämä ei kutenkaan ollut tilojen vuoksi mahdollista. Tästä syystä esiopetus oli perusteltua järjestää hankkimalla ko. palvelu Muksulanmäki Oy:ltä Välskärin päiväkodista. Esiopetuspaikkojen enimmäismäärä oli kyseisenä lukuvuonna 13.

 

Esiopetusta järjestettäessä Turussa on pyritty siihen, että esiopetus järjestettäisiin tiiviissä yhteistyössä alkuopetuksen kanssa oppilaaksiottoalueen lähikoulussa. Kaikilla alueilla tämä ei kuitenkaan vielä toteudu, koska kouluista ei ole osoittaa soveltuvia tiloja esiopetukselle. Tällöin esiopetusta on järjestetty lähipäiväkodissa. Lähtökohtana on tällöin ollut se, että lapsia ei tarpeettomasti siirretä päiväkodista toiseen, mikäli päiväkodeissa on ollut riittävästi esiopetusikäisiä lapsia.

 

Kun yhteistyötä ja jatkumoa esiopetuksesta alkuopetukseen tiivistetään lähikoulussa, tulee tämä johtamaan siihen, että huoltajat joutuvat ottamaan kantaa lapsensa esiopetus- ja perusopetusjärjestelyihin jo esiopetukseen ilmoittautuessa. Edelleen on perusteltua, että palveluverkkoa tarkastellaan säännöllisesti ja tämän pohjalta tehdään vuosittain päätös esiopetuksen järjestämispaikoista.

 

Tulevana lukuvuonna marraskuun 2015 tietojen mukaan Muksulanmäki Välskärissä on 13 vuonna 2010 syntynyttä lasta. Näistä lapsista kuusi asuu Ilpoisten koulun, neljä Vasaramäen koulun, kaksi Luolavuoren koulun ja yksi lapsi Braheskolanin oppilaaksiottoalueella. Näin ollen vain Ilpoisten koulun ja Braheskolanin osalta voitaisiin esiopetuspaikka osoittaa lähikoulusta. Muiden osalta esiopetus järjestettäisiin kunkin koulun lähipäiväkodissa. Tässä vaiheessa ei ole perusteltua siirtää lapsia päiväkodista toiseen.

 

Liite 1                                   Oikaisuvaatimus

 

Oheismateriaali 1                Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston päätös 30.9.2015 § 45

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä oikaisuvaatimuksen ja päättää, että Muksulanmäki Välskäristä hankitaan enintään 13 esiopetuspaikka lukuvuonna 2016 - 2017. Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto vahvistaa esiopetuspaikat keväällä 2016.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMuksulanmäki Oy
aoPäiväkoti Muksulanmäen vanhempainyhdistys
tiedJokinen Pia
tiedKariluoma Virpi
tiedKulmala Vesa
tiedRantanen Maija-Liisa


Liitteet:

Kasopelk § 169
Liite 1:Oikaisuvaatimus