Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6722.04.20155

11567-2011 (653)

Raunistulan päiväkoti 1:n hankesuunnitelma

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 67

Toimialajohtaja Timo Jalonen 15.4.2015:

 

Tilakeskus pyysi kirjeellään 10.5.2012 varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan lausunnon Raunistulan päiväkoti 1:n hankesuunnitelmasta.

 

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta antoi 23.5.2012 § 76 asiasta lausunnon.

Oheismateriaali 1               Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta 23.5.2012 § 76

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli nykyisen Rauninaukion päiväkodin tilannetta 1.4.2016 § 51. Lautakunta päätti, että osoitteessa Rauninaukio 4 olevien päiväkotikiinteistöjen vuokrasopimus irtisanotaan päättyväksi 31.12.2016. Uudella päiväkodilla on tarkoitus korvata nykyinen tila.

 

Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus on pyytänyt 15.4.2015 uutta lausuntoa päivitettyyn hankesuunnitelmaan 8.5.2016 mennessä.

 

Oheismateriaali 2                Lausuntopyyntö 15.4.2015

Oheismateriaali 3                Päivitetty hankesuunnitelma

 

Sivistystoimiala toteaa lausuntonaan seuraavaa:

 

Varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan vuonna 2012 antama lausunto on edelleen perusteltu ja tosiasioiltaan edelleen pääpiirteissään paikkaansa pitävä. Raunistulan alueella tarvitaan päiväkoti pitkälle tulevaisuuteen. Alue on pohjoisten kaupunginosien ja keskustan liikenteellisessä solmukohdassa ja paikan liikenteellinen sijainti on eriomainen. Tehtyjen ennusteiden mukaan lapsimäärä alueella tulee kasvamaan, koska rakentaminen on alueella vilkasta.

 

Merkittävin muutos varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan vuoden 2012 tekemään linjaukseen on se, että uutta päiväkotia ei suunnitella enää Vätin puistoon eikä Raunistulan koulun tontille. Vätin puistoon rakentaminen vaatisi uuden kaavaprosessin ja Raunistulan koulun tontti on liikenteellisesti vaikeasti tavoitettava paikka. Kun kasvatus- ja opetuslautakunta teki 1.4.2015 ratkaisun Kastun koulurakennuksesta luopumisesta, vapautuu tontti osittain päiväkotirakentamiseen ja ne esteet, joihin varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta vuonna 2012 viittasi, ovat poistuneet.

 

Toinen merkittävä muutos liittyy toteuttamistapaan. Selvittämättä jää hankesuunnitelmassa kokonaan, miksi on kokonaisuudessaan edullisempaa rakentaa esitetyllä tavalla elementtitoteutuksena kuin perinteisellä rakentamistavalla, koska päiväkodin tarve näin keskeisellä paikalla on pysyvä. Elementtirakennuksen elinkaari lienee lyhyempi kuin perinteisellä rakentamistavalla toteutetun rakennuksen. Vaihtoehtoisten toteuttamismallien puute on selvityksen ongelma.

 

Sivistystoimiala edellyttää lisäksi, että Raunistulan päiväkotihanke voidaan viedä läpi viivytyksettä viitaten mm. varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan aiemmin asiassa tekemiin kannanottoihin ja päätöksiin ja koska alueen nykyinen päiväkotirakennus on enintään tyydyttävässä kunnossa.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että se antaa asiassa edellä olevan sivistystoimialan valmisteleman lausunnon asiaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että lausunnon kolmannen kappaleen loppuun lisätään seuraava: "Selvitykset vaihtoehtoisista toteuttamismalleista on esitettävä viimeistään kaupunginhallitukselle ennen kaupunginvaltuuston käsittelyä."

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus