Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3702.03.20166

2191-2016 (633)

Liikennepalveluja koskeva laatulupaus

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy joukkoliikennelain 48 § mukaisen liikennepalveluja koskevan laatulupauksen, jota on nyt päivitetty vastaamaan Fölin joukkoliikennettä.

Tksjlk § 37

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 25.2.2016:

 

Joukkoliikennelain 48 §:ssä todetaan seuraavaa:

 

”Liikenneluvan haltijan tai liikenneluvan haltijoiden yhteenliittymän on määriteltävä tarjoamiensa liikennepalvelujen laatu (liikennepalveluja koskeva laatulupaus). Liikenneluvan haltijan on valvottava liikennepalveluja koskevan laatulupauksensa toteutumista.

 

Liikennepalveluja koskevassa laatulupauksessa tulee määritellä ainakin seuraavat asiat:

 

1) tarjottavat liikennepalvelut;

 

2) palveluista sekä niiden muutoksista ja peruutuksista tiedottaminen;

 

3) käytössä olevat liput ja niiden hinnat;

 

4) informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen;

 

5) käytössä olevat ajoneuvot, niiden mahdollinen matalalattiaisuus ja varusteet, jotka helpottavat matkustajan autoon pääsyä;

 

6) asiakastyytyväisyyden mittaaminen;

 

7) valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset;

 

8) vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien käytettävissä olevat palvelut, heidän avustamisensa, siitä tiedottaminen sekä muu eri väestöryhmien tarpeiden huomioon ottaminen.

 

Liikenneluvan haltijan tai liikenneluvan haltijoiden yhteenliittymän on julkaistava liikennepalveluja koskeva laatulupauksensa Internet-sivuillaan. Laatulupauksen tulee olla myös muulla tavalla helposti ja ilman korvausta yleisön ja matkustajien saatavilla.

 

Sen estämättä, mitä 1–3 momentissa säädetään, toimivaltainen viranomainen ja liikenteenharjoittaja voivat palvelusopimusasetuksen 4 artiklassa tarkoitetussa julkisia palveluhankintoja koskevassa sopimuksessa sopia, että toimivaltainen viranomainen vastaa liikennepalveluja koskevan laatulupauksen tekemisestä, julkaisemisesta ja toteuttamisen valvonnasta sopimuksen mukaisen liikenteen osalta.”

 

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomainen vastaa liikennepalveluja koskevan laatulupauksen tekemisestä, julkaisemisesta ja toteuttamisen valvonnasta sopimustensa mukaisen liikenteen osalta Föli-alueella. Päivitetty laatulupaus on esitetty liitteenä.

 

Liite 1                                  Liikennepalveluja koskeva laatulupaus, päivitetty 2.3.2016

 

Ehdotus:        Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä joukkoliikennelain 48 § edellyttämän, Turun kaupunkiseudun joukkoliikennettä koskevan laatulupauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMartinez Sinikka


Liitteet:

Tksjlk § 37
Liite 1:Liikennepalveluja koskeva laatulupaus, päivitetty 2.3.2016