Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta19307.10.20151

9969-2015 (633)

VARELYN kilpailutus 2015-3 Turku - Parainen - Nauvo - Korppoo - Houtskari

Tiivistelmä:

Turku - Parainen - Nauvo - Korppoo - Houtskari -linjalla on kesällä 2016 päättymässä siirtymäajan liikennöintisopimuksia, joilla on hoidettu osin myös Föli-alueen joukkoliikennettä. Liikenteen hankinta linjalle Turku - Parainen - Nauvo - Korppoo - Houtskari esitetään toteutettavaksi yhteishankintana Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. ELY-keskus hoitaa kilpailuttamisen ja pyytää hyväksyntää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalta tarjouspyyntöasiakirjoille sekä valtuutusta käynnistää kilpailutus liikenteen hankkimiseksi ja sopimuksen tekemiseksi.

Tksjlk § 193

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 2.10.2015:

Kaarinan kaupungin Kuusiston alueen liikennettä on hoidettu osittain nousukorvaussopimuksella J. Vainion Liikenne Oy:n kanssa ja osittain Kaarinan sisäisillä linjoilla. Varsinais-Suomen ELY-keskus on päättänyt järjestää Paraisten liikenteen nykyisten siirtymäajan liikennöintisopimusten päätyttyä PSA-liikenteenä, joten päättyvien sopimusten korvaava liikennöinti tulee kilpailuttaa.

Liikenteen hoitamisesta on käyty neuvotteluja seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sekä Paraisten kaupungin kesken. Neuvottelujen perusteella on päädytty esittämään ratkaisua, että Turku – Parainen – Nauvo – Korppoo – Houtskari välin liikennöinti hankitaan päättyvien sopimusten osalta yhteishankintana seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kesken. Seudullinen joukkoliikenne on asettanut hankinnalle vuotuisen kustannuskaton, joka perustuu ko. liikenteen nykyisiin kustannuksiin ja jota ei voida ylittää. Hankinnan ostokustannukset jaetaan em. kustannuskattoon siten, että seudullisen joukkoliikenteen osuus on 15 % ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sekä Paraisten kaupungin osuus on 85 %. Mikäli hankinnan vuosikustannus ylittää seudullisen joukkoliikenteen kustannuskaton, ylityksen rahoittavat Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Paraisten kaupunki. Seudullisen joukkoliikenteen kustannuskatto on 300 000 euroa vuodessa. Liikenteen hankintakustannus on sisällytetty seudullisen joukkoliikenteen budjettiin.

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi omalta osaltaan hankinnan tarjouspyyntö, sopimusluonnos, tarjouslomake ja seudullisen joukkoliikenteen sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen välinen sopimus hankintayhteistyöstä.

Liite 1VARELY/4411/2015 Tarjouspyyntö

Liite 2VARELY/4411/2015 Sopimusluonnos

Liite 3VARELY/4411/2015 Tarjouslomake

Liite 4VARELY/4411/2015 Sopimus hankintayhteistyöstä

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 2.10.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy tarjouspyyntöasiakirjat sekä seudullisen joukkoliikenteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen välisen sopimuksen hankintayhteistyöstä. Lisäksi lautakunta valtuuttaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen käynnistämään kilpailutuksen liikenteen hankkimiseksi ja tekemään hankintapäätöksen. Seudullinen joukkoliikenne ja Varsinais-Suomen ELY-keskus oikeutetaan tekemään teknisluontoisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tpvVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tpvKortelainen Niko
tpvTervonen Jouko


Liitteet:

Tksjlk § 193
Liite 1:VARELY/4411/2015 Tarjouspyyntö
Liite 2:VARELY/4411/2015 Sopimusluonnos
Liite 3:VARELY/4411/2015 Tarjouslomake
Liite 4:VARELY/4411/2015 Sopimus hankintayhteistyöstä