Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2631.01.20176

102-2017 (342)

Rintamaveteraanien pihatyöt

Tiivistelmä: -

Sosterla § 26

Palvelupäällikkö Taina Kaila 18.1.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 10.1.2017 käsiteltiin rintamaveteraanien palveluiden järjestämistä vuonna 2017.

Rintamaveteraanien palveluita koskevassa suunnitelmassa oli todettu mm., että palvelusetelillä voitaisiin myöntää rintamaveteraaneille kotona asumista tukevina palveluina pihatöitä, lumitöitä ja polttopuiden pilkontaa.

Mm. edellä mainittuja töitä on aiemmin ostettu työllisyyspalvelukeskuksesta. Rintamaveteraanien ikä huomioon ottaen näiden palveluiden tarve on kasvava ja yhteydenottojen perusteella on voitu todeta, että tarpeisiin ei ole pystytty kaikilta osin vastaamaan.

Tällä hetkellä Turussa on käytössä mm. siivouksen palveluseteli, johon palveluseteliyrittäjiksi on hyväksytty noin 40 palveluntuottajaa. Useampi näistä tuottajista tekee myös ns. ulkotöitä.

Teknisesti uuden palvelusetelin käyttöönotto on mietitty ratkaistavaksi siten, että siivouksen palveluseteliin liitetään pihatyöt –palvelu, johon ne nykyiset siivouksen palveluseteliyrittäjät voivat tehdä uuden hinnaston ko. palvelua varten ja näin ollen heidän ei tarvitse tehdä koko palveluseteliyrittäjähakuprosessia alusta alkaen. Siivouspalvelu pysyy siis edelleen omana palvelunaan.

Useampi palveluntuottaja on myös ottanut yhteyttä ja kertonut heillä olevan em. sisältöistä toimintaa.

Pihatyön sisältö on pienimuotoista haravointia, kukkamaiden kitkentää, lumitöitä, hiekoitusta ja polttopuiden pilkontaa sekä omakotitalojen rännien puhdistusta. Talvella tulee huolehtia siitä, että kulkuväylät ovat lumettomia ja hiekoitettuja.

Pihalla tarkoitetaan omakotitalon pihaa ja rivitalossa ns. omia piha-alueita, ei siis yhteisiä piha-alueita.

Pihatöissä ensisijaisesti käytetään rintamaveteraanin omistamia työvälineitä. Harkinnan mukaan myös palveluntuottajan työvälineitä, joista ei voi erikseen laskuttaa. Asiakkaan tulee hankkia hiekka.

Palveluntuottaja, joka ilmoittaa tekevänsä pihatyöt –palvelua, on velvollinen tekemään kaikkia em. tehtäviä.

Pihatyötä tuottavan palveluntuottajan pitää täyttää seuraavat edellytykset:

Palveluseteliyrittäjäksi hakeutuminen tehdään PSOPiin. Palveluntuottajan, joka kuuluu Luotettava Kumppani-palveluun, ei tarvitse erikseen liittää PSOPiin liitteitä, vaan ko. liitetiedot saadaan automaattisesti Luotettava Kumppani-palvelusta.

Palveluntuottajan tulee ottaa toiminnassaan huomioon asiakkaiden olosuhteet, yksilölliset tarpeet ja toimintakyky sekä ikä.

Pihatöiden kattohinta on 28 €/tunti, joka sisältää matkat ja mahdollisesti palveluntuottajan omat työvälineet.

Rintamaveteraanien pihatyöt -palvelua tuottavaan palveluseteliyrittäjään sovelletaan siivouksen sääntökirjaa soveltuvin osin. Siivouksen sääntökirjaan liitetään tämä pykälä liitteineen.

Pihatyön palveluseteli otetaan käyttöön 1.2.2017 alkaen.

Liite 1Pihatyö –setelin käyttöprosessi

Siivouksen palveluseteliyrittäjiksi hyväksyttyjen palveluntuottajien uudet hinnastot pihatyön osalta voidaan hyväksyä teknisenä toimenpiteenä. Palvelualuejohtaja Sari Ahonen hyväksyy pihatyöhön liittyvät uusien palveluntuottajien hakeutumiset palveluseteliyrittäjiksi.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 24.1.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä rintamaveteraanien pihatyöt -palvelun palvelusetelin käyttöönoton 1.2.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvXXXXX


Liitteet:

Sosterla § 26
Liite 1:Pihatyö -setelin käyttöprosessi