Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta18620.10.20158

2438-2015 (310)

Vastaus vammaisneuvoston tiedusteluun koskien Turun hoitotarvikejakelua

Tiivistelmä:

Turun sosiaali- ja terveyslautakunta vastaa Turun kaupungin vammaisneuvoston lähettämään palautteeseen koskien hoitotarvikejakelun palvelua ja tiloja.

Sosterla § 186

Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila 15.9.2015:

Turun kaupungin vammaisneuvosto on kokouksessaan 28.5.2015 § 39 päättänyt lähettää hoitotarvikejakelua koskevan palautteen toimenpiteitä varten sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Vammaisneuvosto tiedustelee, minkälaisiin toimenpiteisiin hoitotarvikejakelun palvelun parantamiseksi ryhdytään ja minkälaisella aikataululla. Vammaisneuvosto esittää, että mikäli hoitotarvikejakelulle etsitään uusia tiloja, hoitotarvikejakelu ja hoitotarvikeneuvonta ovat samoissa tiloissa.

Hoitotarvikejakelu muutti uuteen osoitteeseen vuodenvaihteessa 2015, koska aiemmat tilat eivät olleet enää käytettävissä vuoden 2015 alusta. Nykyisten tilojen ja toimintaprosessien suunnittelussa ja toteutuksessa pyrittiin alusta asti käytännön mahdollisuuksien rajoissa ottamaan huomioon niin esteettömyyden kuin palvelun sujuvuudenkin näkökulmat. Uusien tilojen myötä siirryttiin uuteen tilausjärjestelmään, jonka käyttöönotto tammikuussa ei valitettavasti sujunut niin jouhevasti kuin mihin oli valmistauduttu. Järjestelmän ongelmat ja saatu palaute on kuitenkin otettu huomioon alusta asti ja järjestelmää on pyritty parantamaan jatkuvasti. Tällä hetkellä ajanvaraus hoitajille, tarvikkeiden tilaaminen ja noutaminen sujuvat jouhevasti. Hoitotarvikkeet voi nykyisessä ennakkotilaussysteemissä tilata sähköisesti. Sähköinen palvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri, mikä on parantanut palvelua aiempaa nähden. Hoitotarvikkeiden noutopiste on auki kaikkina arkipäivinä ja kerran viikossa klo 17:ään asti niin kuin edellinenkin jakelupiste. Hoitotarvikkeita luovutetaan tilanteesta ja hoidettavasta sairaudesta riippuen myös isompia määriä, jopa vuodeksi kerrallaan. Täten noutamiskertojakin on yritetty vähentää asiakasnäkökulma huomioiden.

Toiminnan alkuvaiheen käynnistyshankaluuksiin liittyvä tilanne on sittemmin vakiintunut aikojen riittävyyden ja toiminnan sujuvuuden osalta. Myös itse hoitotarvikkeiden jakelujärjestelmää on parannettu koko kuluneen vuoden ajan. Nykyiset tilat eivät ole toiminnan laajuuteen ja tarpeisiin nähden optimaaliset, minkä vuoksi uusia tiloja on kartoitettu ja yhteistyösuunnitelmia on käynnistetty Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa, tavoitteena toiminnan siirtyminen nykyistä väljempiin tiloihin heti kun mahdollista.

Selvityksen liitteenä on avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkisen ja ylihoitaja Jaana Piispasen lausunnot asiaan liittyen.

Liite 1Päivi-Leena Honkisen ja Jaana Piispasen lausunnot

Ehdotan, että sosiaali- ja terveyslautakunta antaa oheisen selvityksen vastauksena vammaisneuvoston tiedusteluun.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa oheisen selvityksen vastauksena vammaisneuvoston tiedusteluun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausVammaisneuvosto


Liitteet:

Sosterla § 186
Liite 1:Päivi-Leena Honkisen ja Jaana Piispasen lausunnot