Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta24330.09.20142

4357-2014 (065)

ENMG-tutkimusten kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. ENMG-tutkimukset tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.4.2015-31.3.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.4.2018-31.3.2019 (optio). Hankinnassa on mukana hyvinvointitoimialan lisäksi myös Turun Työterveystalo. Palvelua ostetaan sopimuskaudella noin 610 000 eurolla, josta hyvinvointitoimialan osuus on noin 480 000 euroa.

Sosterla § 243

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Perusterveydenhuollon palvelut, tulosaluejohtaja Katariina Korkeila ja ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen sekä Turun Työterveystalo, työterveysjohtaja Marjo Sinokki 18.9.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 18.3.2014 § 100, että ENMG-tutkimukset kilpailutetaan avoimella menettelyllä. Lautakunnan päätöksen jälkeen Turun kaupungin konsernihallinnon alainen palvelukeskus Turun Työterveystalo ilmoitti olevansa halukas osallistumaan hyvinvointitoimialan kilpailutukseen. Yhteisesti toteutettu kilpailutus saattaa tuoda kaupunkitasoisesti volyymietuja. Työterveystalon ja perusterveydenhuollon ostovolyymit ovat olleet mukana aikaisemmissakin ENMG-tutkimusten kilpailutuksissa.

Turun Työterveystalo on valtuuttanut hyvinvointitoimialan allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja tekemään hankintapäätöksen. Työterveystalo ja hyvinvointitoimiala tekevät sopimukset omalta osaltaan.

Hyvinvointitoimiala ja Työterveystalo ovat valmistelleet kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.4.2015–31.3.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.4.2018–31.3.2019 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.4.2015 alkaen.

ENMG-tutkimusten ostopalvelut koskevat ei-kiireellisiä suppeita ja laajoja ylä- ja alaraajojen ENMG-tutkimuksia. Hyvinvointitoimiala ostaa palveluja turkulaisille potilaille siten, että suppeita tutkimuksia ostetaan vuosittain noin 50 kpl ja laajoja noin 1 000 kpl. Työterveystalo ostaa asiakkailleen vuosittain noin 10 kpl suppeita ja 200 kpl laajoja tutkimuksia. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Palvelut tulee tuottaa sekä suomen että ruotsin kielellä.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat verottomina tutkimusten hintoina. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.3.2017 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Kokonaishintana vertaillaan palvelutoiminnan arvioitua vuosikustannusta siten, että annetut tutkimusten hinnat painotetaan tarjouslomakkeella ilmoitetuilla arvioiduilla tutkimusten hankintamäärillä.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle joulukuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ENMG-tutkimusten kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ENMG-tutkimusten kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
tiedHonkinen Päivi-Leena
ilmKorkeila Katariina
tiedLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmSinokki Marjo


Liitteet:

Sosterla § 243
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto