Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta22316.09.20144

8746-2014 (041, 101)

Hyvinvointitoimialan vuoden 2015 talousarvioon liittyvän henkilöstösuunnitelman yksityiskohtaisemmat tiedot

Tiivistelmä: -

Sosterla § 223

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 8.9.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 2.9.2014 § 219 talousarvioehdotuksen vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmakaudelle 2015 - 2018. Talousarviopykälän oheismateriaalina 1 oli yhteenveto tulosalueiden työvoiman käytön suunnitelmista ja vakanssimäärän muutoksista vuosina 2015 – 2018. Tämän mukaan toimialalle annettu tavoitetaso -57 henkilöjaksoa voidaan savuttaa yhteenvedossa mainituilla keinoilla (toteutetaan toimintamalliuudistuksen mahdollistamat henkilöstövähennykset, yhdistetään yksiköitä, hyödynnetään eläköitymistä, vähennetään esimiesvakansseja, ulkoistetaan toimintoja, palkataan sijaisia vain välttämättömiin tarpeisiin).

Lautakunnan talousarviokäsittelyyn valmistellun materiaalin kokoamisen jälkeen konsernihallinnon Strateginen HR on pyytänyt tarkempia kuvauksia henkilöstösuunnitelmaan sisällytettävistä luvuista. Tätä varten toimialojen tulee

Edellä olevat selvitykset tulee vahvistaa talousarvion käsittelyn yhteydessä lautakunnissa.

Liitteeseen 1 on merkitty työvoiman käytön kaavaillut muutokset, uudet resurssit, selvitys henkilöstörakenteen muutoksista ja toimenpiteet, joita toteuttamalla hyvinvointitoimiala pysyy työvoiman käytön ja henkilöstökulujen osalta sille määritellyllä tasolla.

Liitteestä 2 voidaan todeta, että sijaisten käytön vähentäminen on yksi keino, jolla työvoiman käyttöön voidaan vaikuttaa. Sijaistusprosentti on tammi-heinäkuun seurannan perusteella laskenut ja sijaisten määrä vähentynyt n. 45 henkilöjaksoa edelliseen vuoteen verrattuna. Hyvinvointitoimialalla suurin osa tehtävistä vaatii tietyn henkilöstömitoituksen, jotta palvelut pystytään tuottamaan lain puitteissa ja laadukkaasti. Tästä syystä sijaisten määrää ei rajattomasti voi vähentää. Tavoitteena voidaan kuitenkin pitää, että sijaistuprosentti v. 2015 vielä laskee jonkin verran tästä vuodesta (ennuste 2014 = 69,5 %).

Liite 1Hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelma (lomake)

Liite 2Selvitys työvoiman muutoksista tulosalueittain ja tavoite sijaisten käytölle vuonna 2015

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää vahvistaa hyvinvointitoimialan tulosaluekohtaiset työvoiman käytön määrän muutokset seuraavasti

Lisäksi lautakunta päättää vahvistaa vuodelle 2015 toimialan sijaisten tavoitetasoksi 69,0 %.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta vahvistaa hyvinvointitoimialan tämän hetkisen suunnitelman työvoiman käytön muutoksesta seuraavasti:

Lisäksi lautakunta päättää vahvistaa vuodelle 2015 toimialan sijaisten tavoitetasoksi 69,0 %.

Ennen päätöksentekoa äänestettiin asian palauttamisesta. Palautusehdotus hylättiin äänin 9 - 4.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Harjanne, Beqiri, Alvesalo, Vänttinen, Haltsonen, Lampi, Leppänen, Engdahl ja Rosenlöf.

Lähteenmäen Muukkosen kannattamana tekemän palautusehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Karlsson ja Hölttä.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tiedPalomäki Maaria


Liitteet:

Sosterla § 223
Liite 1:Hyvinvointitoimialan henkilöstösuunnitelma (lomake)
Liite 2:Selvitys työvoiman muutoksista tulosalueittain ja tavoite sijaisten käytölle vuonna 2015