Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta23416.09.20142

2689-2014 (011, 33)

Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2015 - 31.12.2016. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 2 000 000 eurolla.

Sosterla § 234

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Erikoissairaanhoidon palvelut, tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja psykiatrinen erikoissairaanhoito, ylilääkäri Jyrki Heikkilä 5.9.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 20.5.2014 § 149, että psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.1.2015 - 31.12.2016. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2015.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ostaa psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalveluita turkulaisille asiakkaille. Lääkärit työskentelevät työikäisten avohoidon poliklinikalla (Avohoitopsykiatria, yleispsykiatrian poliklinikka) sekä mahdollisesti myös muissa psykiatrisen erikoissairaanhoidon työtehtävissä. Ostopalveluna hankittava lääkärintarve on Tilaajan rekrytointitilanteesta riippuen 3-5 kokoaikaisen lääkärin työpanos siten, että tarve voidaan täyttää myös useammalla osa-aikaisella lääkärillä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Palveluntuottajilta edellytetään palvelujen tarjoamista suomen kielellä. Pula psykiatrian alan lääkäreistä on niin huomattava, että on hyvin todennäköistä, että kilpailutuksen perusteella ei tulla saamaan riittävästi lääkäreitä hankinnan kohteena olevaan palveluun. Jos edellytykseksi asetettaisiin myös ruotsin kielen taito, tämä rajoittaisi edelleen tarjottavien lääkäreiden määrää. Ruotsinkielisten palvelut sopimuskauden aikana turvataan siten, että tarpeen vaatiessa ruotsinkieliset asiakkaat ohjataan niille Tilaajan lääkäreille, joilla on hyvä ruotsin kielen taito.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään palvelukokonaisuuksittain; psykiatrian erikoislääkäreiden vuokralääkäripalvelut, yleislääkäritasoiset psykiatriset vuokralääkäripalvelut.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat palvelukokonaisuuksittain verottomina tuntihintoina. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden, 31.12.2016 asti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat tuntihinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään palvelukokonaisuuksittain. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marras-joulukuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 5.9.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä psykiatrisen erikoissairaanhoidon lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmHeikkilä Jyrki
ilmLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmVirtanen Hilkka


Liitteet:

Sosterla § 234
Liite 1:Salainen Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto