Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16520.05.20143

1299-2014 (101, 065)

Työnetsijäpalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Työnetsijäpalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.10.2014 - 31.12.2015, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1. - 31.12.2016 (optio). Määräraha palveluun myönnetään kalenterivuosittain. Vuodelle 2014 palvelun hankintaan on myönnetty 225 000 euroa.

Sosterla § 165

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen, toimistopäällikkö Jaana Malén ja sopimuksen elinkaaren hallintamallin kehittämisprojektin projektipäälliköt Elisa Vuorinen ja Jussi Rantalainen 9.5.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 18.3.2014 § 99, että työnetsijäpalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelut mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin kevään aikana.

Sopimuskausi on 1.10.2014–31.12.2015, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.–31.12.2016 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.10.2014.

Palvelun kohderyhmänä ovat työmarkkinatuen kuntaosuuslistalla olevat asiakkaat, jotka on tarkoitus työllistää yksityiselle sektorille yrityksiin. Turun kaupungin työmarkkinatuen maksuosuuden piirissä oli vuoden 2014 maaliskuussa 3193 henkilöä. Palvelun tavoitteena on työllistää vuosittain noin 250 pitkäaikaistyötöntä asiakasta sosiaali- ja terveyslautakunnan palveluun myöntämästä määrärahasta riippuen. Asiakkaiden ohjaamisesta palvelun piiriin vastaa Turun kaupungin Työelämäkuntoutus. Tavoitteena on osoittaa palvelun piiriin kuukausittain noin 100 potentiaalista työllistettävää asiakasta riittävän asiakasvarannon turvaamiseksi. Suurimmalla osalla asiakkaista on palkkatukioikeus.

Palvelu sisältää työnhakuvalmennukset työllistettäville henkilöille sekä konkreettisen työnhakupalvelun, jossa palveluntuottaja työllistää palvelun asiakkaita yksityiselle sektorille yrityksiin. Lisäksi Palveluntuottaja osallistuu asiakkaiden ohjaamiseen palvelun piiriin sekä markkinoi tuottamaansa työnetsijäpalvelua sekä pitkäaikaistyöttömille asiakkaille että potentiaalisille työllistäville yrityksille. Palvelu täydentää Turun kaupungin työelämäkuntoutuksen työllisyyden hoidon palveluvalikkoa sekä sen tarkoituksena on parantaa palkkatukityöllistämisen vaikuttavuutta ja asiakaslähtöisyyttä. Tavoitteena on vastata kunnan lisääntyviin työllistämisvelvoitteisiin ja kehittää yhteistyötä yritysmaailman kanssa.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Kilpailutus toteutetaan ns. käänteisenä tarjouskilpailuna, jossa palveluntuottajille maksettavat palkkiot on määritelty etukäteen tarjouspyyntöasiakirjoissa ja palveluntuottajat valitaan pelkästään laadun perusteella. Työnhakuvalmennuksista palveluntuottajille maksetaan 50 euroa / valmennettu asiakas, kuitenkin siten, että yhden kalenterikuukauden aikana palveluntuottajalle maksetaan enintään 30 asiakkaan valmentamisesta, ellei Tilaajan kanssa toisin sovita ennen valmennusten järjestämistä. Asiakkaiden työllistämisestä maksetaan siten, että mikäli asiakas on työllistetty vähintään neljän (4) kuukauden pituiseen yhtäjaksoiseen työsuhteeseen, palveluntuottajalle maksettava palkkio on 900 euroa / työllistetty asiakas. Mikäli asiakas on sen sijaan työllistetty vähintään 26 viikon pituiseen yhtäjaksoiseen työsuhteeseen tai asiakas on työllistetty useampaan työsuhteeseen siten, että työsuhteiden kokonaiskesto on 28 kuukauden sisällä vähintään 26 viikkoa ja asiakkaan työssäoloehto täyttyy, palkkio on 1.800 euroa / työllistetty asiakas. Sopimushinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden, 31.12.2015 asti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite´1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteena on palvelun laatu. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle elokuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä työnetsijäpalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 9.5.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä työnetsijäpalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmJuvonen Jukka
ilmLindberg Merja
ilmMalen Jaana
tpvPuistovaara Janina
ilmRantalainen Jussi
ilmVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 165
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto