Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7025.02.20141

9152-2013 (020, 001)

Luonnos sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esitykseksi

Tiivistelmä: -

Sosterla § 70

Johtaja Maija Kyttä, toimialajohtaja Riitta Liuksa, hallintojohtaja Antti Perälä 17.2.2014:

Sosiaali- ja terveysministeriön keväällä 2013 asettama valmisteluryhmä laati toimeksiannon mukaisesti hallituksen esityksen muotoon laaditun ehdotuksen laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt mm. kunnilta lausunnot lakiehdotuksesta torstaihin 13.3.2014 mennessä. Lain valmistelun etenemissuunnitelman mukaan kuntia tullaan erikseen kuulemaan alueista syksyllä 2014. Lausuntopyyntö ja lakiesitys löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön Internet-osoitteesta: http://www.stm.fi/vireilla/lausuntopyynnot

Lausuntopyyntöön tulee vastata sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnokseen liittyen. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella, minkä lisäksi kyselyyn on varattu runsaasti tilaa myös vapaamuotoiselle kommentoinnille.

Kaupunginhallitus antaa lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta.

Liite 1Lausuntoluonnos (Webrobol)

Liite 2Lausuntoluonnos (teksti)

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 24.2.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa liitteiden 1 ja 2 mukaiset kommentit kaupunginhallitukselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa jäsen Haltsonen teki muutosesityksen kyselylomakkeen kohdasta 45 esitettyyn lausuntoon. Kokonaisesitys sisälsi seuraavat kohdat:

  1. Lausunnon toinen kappale: ”Kuntauudistuksen tavoitteena on luoda maahan vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Turun kaupunki yhtyy näihin yllämainittuihin näkemyksiin ja katsoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon tulisi nojautua samoihin hallinnon rakenteisiin, jottei muodostu uusia vaikeasti hallittavia kokonaisuuksia, joissa kunnallista demokratiaa on vaikea toteuttaa.” poistetaan.
  2. Lausunnon loppuun lisätään lause: ”Jatkovalmistelussa tulisi myös selvittää vaihtoehto, jossa nykyisten sairaanhoitopiirien sijaan muodostetaan pelkästään sote-alueita.”

Puheenjohtaja totesi, että koska Haltsosen esitys ei saanut kannatusta, se raukesi.

Jakelu

lausKaupunginhallitus


Liitteet:

Sosterla § 70
Liite 1:Lausuntoluonnos (Webrobol)
Liite 2:Lausunto (Webropol, teksti)