Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige12415.06.201526

5747-2015 (041)

Godkännande av planeringssiffrorna för ekonomiplaneperioden

Tiivistelmä:

Föreslås att stadsfullmäktige fastställer planeringssiffrorna för nämnderna och direktionerna för perioden 2016€2019.

Sfm § 124

Bilaga 1Planeringssiffrorna för driftsekonomin för de olika organen (på finska) 

Bilaga 2Planeringssiffrorna för investeringarna för de olika organen (på finska) 

Tilläggsmaterial 1De strategiska avtalen (på finska) 

Tilläggsmaterial 2Samordnandet av reformprogrammen och utvecklingsmodellen (på finska) 

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar

- att planeringssiffrorna för driftsekonomin för nämnderna och direktionerna för perioden 2016-2019 fastställs enligt bilaga 1 och

- att planeringssiffrorna för investeringarna för nämnderna och direktionerna för perioden 2016-2019 fastställs enligt bilaga 2.

Beslut

Förslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Framlagda ändringsförslag

Yrttiaho föreslog, med understöd av Heikkilä, följande ändring:

”Stadsfullmäktige beslutar

- att planeringssiffrorna för driftsekonomin för nämnderna och direktionerna för perioden 2016−2019 fastställs enligt bilaga 1 sålunda ändrade att den planeringssiffra som godkänns för nämnden för fostran och undervisning är 284 miljoner så, att en minskning med 88 årsverken kan undvikas och så, att tjänsterna inom småbarnsfostran, den grundläggande utbildningen och utbildningen på andra stadiet kan tryggas.

- att planeringssiffrorna för investeringar för nämnderna och direktionerna för perioden 2016−2019 fastställs enligt bilaga 2.

Lähteenmäki föreslog, med understöd av Rinne, följande ändring:

”Jag föreslår att budgeten för social- och hälsovårdsnämnden för 2016 bereds enligt utfallet för 2014 med en ökning på 2 %.”

Omröstningsordning

Då diskussionen avslutats, konstaterade ordföranden att båda ändringsförslagen skilt för sig bör ställas mot stadsstyrelsens förslag, och framställde följande förslag till omröstningsordning:

- i den första omröstningen ställs stadsstyrelsens förslag och Yrttiahos ändringsförslag som understöddes av Heikkilä mot varandra

- i den andra omröstningen ställs stadsstyrelsens förslag och Lähteenmäkis ändringsförslag som understöddes av Rinne mot varandra.

Omröstningsordningen godkändes.

Behandlingen av ändringsförslagen

Ordföranden framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har Yrttiahos ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som förrättades med namnupprop, understödde 56 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 9 fullmäktigeledamöter understödde Yrttiahos ändringsförslag, 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Ordföranden framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar ”ja”, om ”nej” vinner har Lähteenmäkis ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som förrättades med namnupprop, understödde 56 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 9 fullmäktigeledamöter understödde Lähteenmäkis ändringsförslag, 2 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 3Omröstningsförteckning (på finska) 

§ 124


Liitteet:

Sfm § 124
Liite 1:Toimielinkohtaiset käyttötalouden suunnitteluluvut
Liite 2:Toimielinkohtaiset investointien suunnitteluluvut
Liite 3:Äänestyslistat