Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige7911.05.20157

6104-2009 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplan; "Fortunakvarteret", stadsdel 7 (VII) (Slottsgatan 12-18, Auragatan 2-4) (20/2009)

Sammandrag:

Ett förslag till ändring av detaljplanen har utarbetats för Fortunakvarteret invid Aura å i hörnet av Auragatan och Slottsgatan. Ändringen av detaljplanen ger möjligheter att bevara den historiska miljön, byggnaderna och gårdarna i kvarteret. Vid kanten av den öppna platsen framför stadshuset, längs Slottsgatan ges möjligheter att uppföra en nybyggnad. Innergårdarna i kvarteret öppnas för och blir ett område för fotgängare och ansluts till varandra. Apotekmuseet kvarstår på den nuvarande platsen.

Sfm § 79

Bilaga 1Beskrivning "Fortunakvarteret" (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett "Fortunakvarteret" (på finska)

Bilaga 3Karta "Fortunakvarteret" (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 8.12.2014 daterade och 12.2.2015 ändrade förslaget till ändring av detaljplanen "Fortunakvarteret".

BeslutFörslaget godkändes.

Bilaga 4Omröstningsförteckning (på finska)

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Li Andersson föreslog följande remiss, med understöd av Rinne:

”Ärendet remitteras till ny beredning. Planen remitteras till beredning så, att den tredje våningen i Konsulhuset bevaras och byggnaden byggs inte till på höjden på det sätt som föreslagits. Den nybyggnad som ansluts till Konsulhuset ska fastställas så, att en balanserad helhet bevaras.”

Då diskussionen avbrutits, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet, röstar "ja", om "nej" vinner har Li Anderssons remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

Vid omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 56 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 9 fullmäktigeledamöter understödde Li Anderssons remissförslag, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt och 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

§ 79


Bilagor:

Sfm § 79
Bilaga 1:Selostus "Fortuna kortteli"
Bilaga 2:Tilastolomake "Fortuna kortteli"
Bilaga 3:Kartta "Fortuna kortteli"
Bilaga 4:Äänestyslista