Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3127.03.20189

3629-2018 (02 05 00)

Muutos hinnaston Saattajakorttiperiaatteisiin

Tiivistelmä:

Seudullisen vuonna 2013 käyttöönotetun (Turku ja 10 ympäristökuntaa) Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan ja kulttuurin harrastamista mahdollistamalla saattajan maksuton sisäänpääsy. Hinnaston periaatteissa hyväksyttyihin Saattajakortin myöntämisperusteisiin esitetään muutoksia ja joitain tarkennuksia saatujen käyttäjäkokemusten perusteella lausunnon antajan määrittelyyn, voimassaoloaikaan sekä saattajamäärän määrittelyyn.

Liiklk § 31

Liikuntapalveluvastaava Johanna Friman / Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Saattajakortin tavoitteena on helpottaa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa nykyään yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuurikohteisiin. Seudullinen saattajakortti on ollut käytössä Turun lisäksi 10 ympäristökunnassa vuodesta 2013 lähtien. Kortteja myönnetään Turussa vuosittain nelisen sataa. Korttia haetaan omasta asuin- tai kotikunnasta, mutta sen käyttö on mahdollista seudullisesti. Saattajakortin käytänteitä on asiakaspalautteiden perusteella nyt tarkasteltu yhdessä ympäristökuntien kanssa ja tarkoitus on entisestään yhtenäistää niitä kaikissa kunnissa.

Saattajakortin myöntämisperiaatteista on liikuntalautakunta tehnyt aiemmin päätökset 14.12.2005 ja 13.12.2012. Saattajakortin myöntämisperusteisiin esitetään muutoksia ja tarkennuksia liitteen 1 mukaan. Tällä toimenpiteellä voidaan helpottaa kortin hakuprosessia, hyödyntää kaikkia niitä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, joiden palveluiden piirissä asiakkaat ovat ja myös tarjota asiakkaille laajemmat mahdollisuudet avustuksen tarpeen osoittamiseksi.

Näiden myöntämisperusteiden tarkennuksen yhteydessä Saattajakorttihakemuksen liitteenä olevarekisteriseloste päivitetään tietosuojasäännösten mukaiseksi. Asiakasta pyydetään toimittamaan vain Saattajakortin myöntämisen kannalta välttämättömät tiedot ja salassa pidettäviä tietoja säilytetään asianmukaisesti.

Liite 1Saattajakortin nykyinen käytäntö

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä Saattajakortin uudet myöntämisperiaatteet liitteen 1 mukaisesti otettavaksi käyttöön 1.4.2018. Samalla liikuntalautakunta päättää kumota 13.12.2012 § 136 tehdyn päätöksen Saattajakortin periaatteiden osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedFriman Johanna
tiedHatanpää Susanna
tpvLainio-Peltola Minna
tiedMäkynen Ilkka
tiedSlipic Sanda
tiedSotnik Kristiina


Liitteet:

Liiklk § 31
Liite 1:Saattajakortti -nykykäytäntö (liikuntalautakunta 13.12.2012 § 136)