Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14615.12.20153

12726-2015 (643, 032)

Anomus Veritas Stadionin käyttämisestä Turun musiikkijuhlien tapahtumaan

Tiivistelmä: -

Liiklk § 146

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Johtosäännön mukaisesti liikuntalautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää kaupungin tilaisuuksien järjestämisestä Veritas Stadionilla stadionia hallitsevan yhtiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Kupittaan Stadion Oy:n ja Turun kaupungin välillä 14.10.2002 tehdyssä hoito- ja yhteistyösopimuksessa sanotaan, että stadionin jalkapallokenttää saavat otteluissaan käyttää kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavat turkulaiset joukkueet. Lisäksi sopimuksessa sanotaan, että kaupunki saa oikeuden järjestää korvauksetta omaan toimintaansa liittyviä tilaisuuksia stadionilla enintään neljän päivän ajan vuodessa edellyttäen, että tilaisuuksien järjestäminen ei haittaa stadionin muuta käyttöä.

Liikuntalautakunnan kuuluu päättää anomuksiin liittyen siitä, onko tapahtuma kaupungin omaan toimintaan liittyvä maksuton tapahtuma.

Turun musiikkijuhlasäätiö anoo Veritas Stadionia käyttöönsä veloituksetta Turun musiikkijuhlien liikunnalliseen tapahtumaan 17.8.2016. Tapahtuma on maksuton yleisötapahtuma, jossa yleisö pääsee liikkumaan balettitanssija Minna Tervamäen ohjauksessa. Tapahtuma sopii hyvin Turun tapahtumastrategiaan ja yhdistelee innovatiivisesti liikuntaa, musiikkia ja taidetta. Tapahtuma ei rasita kohtuuttomasti kentän nurmea ja samaan aikaan ei ole muita tapahtumavarauksia.

Tällä hetkellä kaudelle 2016 on tiedossa ainoastaan 1-2 tapahtumaa, jotka tulevat anomaan stadionin korvauksetonta käyttöä.

Liite 1Anomus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä Turun musiikkijuhlasäätiön anomuksen ja luovuttaa Veritas Stadionin korvauksetta käyttöön 17.8.2016. Sateen sattuessa tai muuten olosuhteiden niin vaatiessa tapahtuma peruutetaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Musiikkijuhlasäätiö
tiedEkqvist Sari
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 146
Liite 1:Anomus