Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14118.11.201414

11577-2014 (032)

SPL Turun piirin anomus sanktiomaksujen mitätöinnistä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 141

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Suomen Palloliiton Turun piiri pyytää liikuntalautakuntaa mitätöimään liikuntapalvelukeskukselta saamansa 1034€:n sanktiomaksun peruuttamatta jääneistä salivuoroista. Summa on ajalta 18.-19.10.2014.

Sanktiomaksu perustuu hinnastoon määriteltyihin periaatteisiin, jonka mukaan peruuttamatta jääneistä vuoroista peritään kyseisen ajankohdan salivuokra kaksinkertaisena. Käyttämättömien vuorojen sanktiomaksu ollut käytössä koulujen saleissa ja palloiluhalleissa 26.8.2013 asti (Liiklk § 72, kokous 21.5.2013). Poikkeuksena tästä, myöhässä peruttuja vuoroja on annettu anteeksi esimerkiksi ottelusiirtojen vuoksi, joihin seurat eivät ole itse voineet vaikuttaa.

SPL:n Turun piiri jakaa tiettyihin kaupungin saleihin talvisin futsal-otteluvuorot. Piiri varaa käyttöönsä tietyn määrän salivuoroja, asettaa niihin ottelut ja ilmoittaa liikuntapalvelukeskukseen etukäteen käyttämättä jääväksi vuorot. Normaalisti SPL lähettää listat vapaista salivuoroista ajoissa heti ohjelman varmistuttua. 18.-19.10.2014 viikonlopun osalta ilmoitus vuorojen perumisesta tuli kuitenkin SPL:ltä vasta, kun liikuntapalvelukeskus tiedusteli piiriltä tulevan viikonlopun otteluisäntiä 16.10.2014. Tässä yhteydessä ilmeni, ettei kaikkia 2-divisioonan otteluita pelatakaan Ilpoisten, Samppalinnan ja Peltolan palloiluhalleissa. Näin ollen SPL:n peruutusilmoitus saapui varaustoimistoon myöhässä.

Turussa on jo nykyisellään puute suurista saleista ja toimintojen turvaaminen tällaisia tiloja tarvitseville seuroille on vuorovarauksen osalta haastavaa ja usein aikaa vievää työtä. Sanktiomaksu otettiin käytäntöön, kun huomattiin, että joltain osin suurissa saleissa jäi etenkin lasten ja nuorten maksuttomia vuoroja peruuttamatta. Sanktion tarkoituksena on herättää käyttäjät muistamaan, että mikäli omaa tarvetta ei ole, tulee vuorot vapauttaa muiden käyttöön. Mikäli juuri tätä tarkoitusta varten luotua laskutusperustetta ei huomioitaisi, mitätöisi se samalla koko sanktiojärjestelmän perusajatuksen. Tästä syystä myöskään SPL Turun piirin sanktiomaksua ei tulisi jättää laskuttamatta.

Liite 1SPL:n anomus sanktiomaksun mitätöinnistä

Liikuntapalvelujohtajan varahenkilö Minna Lainio-Peltola:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää  hylätä SPL:n Turun piirin anomuksen peruuttamattomista vuoroista määrättyjen sanktiomaksujen poistamisesta ja velvoittaa piirin maksamaan 1034 €:n euron laskun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSPL Turun piiri
tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna


Liitteet:

Liiklk § 141
Liite 1:SPL:n anomus sanktiomaksun mitätöinnistä