Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.12.2012 10

13790-2012 (032)

Liikuntatoimen hinnasto v. 2013

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Asiakaspalveluesimies Susanna Haaga:

Liikuntapalvelukeskuksen hinnastoon ja hinnaston periaatteisiin on tarpeen tehdä pieniä muutoksia. Ehdotetut muutokset ovat liitteissä punaisella. Hinnat ovat arvonlisäverollisia hintoja, joista lasketaan arvonlisäveron osuus kulloinkin voimassaolevan arvonlisäverokannan mukaan.

Seniorikorttiin ehdotetaan asetettavaksi rajoitus, jonka mukaan sitä voi käyttää vain kerran päivässä. Tällä pyritään estämään mahdollisia väärinkäytöksiä.

Asetus tulisi voimaan 1.1.2013, josta lähtien uusiin latauksiin rajoitus tulisi voimaan. Ennen ko. päivämäärää tehtyihin latauksiin rajoitus ei tule.

Jäkärlän liikuntasalin kuntosalille ja Pansion kuntosalille otetaan käyttöön 10 kerran kortti hintaan 20€ ja kuukausikortti hintaan 30€. Tuotteiden myynnin hoitaa Maarian Reipas ry Jäkärlässä ja TuTo ry Pansiossa.

Välinevuokriin ehdotetaan kolmea uutta tuotetta. Uusia tuotteita ovat 5 välineen setti, frisbeegolfkassi, joka sisältää 20 kiekkoa ja side-by-side polkupyörä. 1-3 vuorokauden vuokrahinta välinesetille on 14€, frisbeegolfkassille 28€ (yritykset 55€) ja side-by-side polkupyörälle 20€ (kouluille ja päiväkodeille ilmainen). Vastaavasti 4-7 vuorokauden vuokrahinta välinesetille on 28€, frisbeegolfkassille 56€ (yritykset 85€) ja side-by-side polkupyörälle 40€ (kouluille ja päiväkodeille ilmainen).

Caribia areenalle lisätään erillinen tapahtumamaksu, joka on käytössä, kun tapahtuma vaatii katsomoiden avaamisen ja äänentoiston käytön. Tapahtumamaksu, 100€, on sama kaikille käyttäjäryhmille. Hinta astuu voimaan 1.6.2013.

Ehdotetaan poistettavaksi 10 kerran uimaseurojen uintikortti. Tämä tuote on perustettu Impivaaran uimahallin remontin vuoksi, jotta uimaseuroilla olisi mahdollisuus harjoitella pienemmissä uimahalleissa ratamäärien ollessa rajalliset. Impivaaran uimahallin avauduttua ko. tuote katsotaan turhaksi. Lisäksi uimaseurojen korvaavat tilat poistetaan hinnastosta, sillä em. tapaan olleet tarpeelliset vain Impivaaran uimahallin peruskorjauksen ajan.

Liikuntalautakunta vahvisti 19.6.2012 81§ uudet Impivaaran uimahallin hinnat, joiden piti astua voimaan 1.8.2012 alkaen. Emme kuitenkaan saaneet vastaavaa katetta talousarvioomme, joten käyttöönottoa piti siirtää odottamaan 2013 talousarviopäätöksiä. Hinnasto valmistellaan keväällä 2013 ja esitys tuodaan lautakunnan päätettäväksi toukokuussa siltä osin, että syksystä 2013 alkaen asiakkaan on mahdollista ostaa erikseen ja edullisemmin vain uintiin oikeuttava ranneke. Kuntosaliranneketta ei voida myydä ilman uintituotetta jatkossakaan.

Kuuden kuukauden liikuntakortti työttömille esitetään poistettavaksi alkaen 1.1.2013. On huomattu, että ko. liikuntakortti ei enää vastaa alkuperäistä tavoitettaan, joka oli ohjata työelämästä syrjäytyneitä liikunnalliseen elämäntapaan. Liikuntakortti on myös aiheuttanut väärinkäyttöä. Liikuntapalvelukeskus tarjoaa työttömille edelleen alennettuun hintaan sekä kertakäyntejä että 10 kerran latauksia kuntosaleille ja uimahalleihin sekä ohjatun liikunnan palveluja. Esimerkiksi Impivaaran 10 kerran lataus alennettuun hintaan on 40€, kun normaalihinta on 60€.

Hinnaston periaatteisiin on myös tehty muutoksia ja tarkennuksia. Turun kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen lääkärit, terveydenhoitajat ja fysioterapeutit sekä ravitsemusterapeutit voivat kirjoittaa asiakkaalle Liikut suosituksen, jolla asiakas saa sisäänpääsyn kuntosaleille ja uimahalleihin alennettuun hintaan. Liikut suosituksen voi myöntää vain työikäisille asiakkaille. Kotouttamistoiminnan piiriin kuuluvien maahanmuuttajien liikuntapalveluihin osallistumista on tarkennettu kuten myös saattajakortin periaatteita. Uutena asiana esitetään seudullista saattajakorttia, joka otetaan käyttöön, mikäli muut kunnat päättävät ottaa sen käyttöönsä.  

Kyseisillä hinnastomuutoksilla ei saavuteta merkittäviä lisätuloja. Toukokuussa Impivaaran uimahallin hinnastomuutoksen esittelyn yhteydessä, ja kun on saatu tarkempi selvitys lisätulon tarpeesta, esitetään muut hinnastomuutokset vaadittavien lisätulojen saavuttamiseksi.

Liite 1Vuoden 2013 hinnasto

Liite 2Hinnaston periaatteet

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä valmistelutekstissä olevat periaatteet sekä liitteenä olevan vuoden 2013 hinnaston.

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet ja oheismateriaalit:

Liiklk § 10
Liite 1:Vuoden 2013 hinnasto
Liite 2:Hinnaston periaatteet