Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta11612.10.20105

2918-2010 (041, 101)

Toiminnan, talouden ja työvoimankäytön seuranta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 116

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Turun kaupungin talousarvion noudattamista koskevien määräysten (Kv 30.11.2009 § 261) mukaan kaupunginhallitukselle on toimitettava tavoitteiden toteutumista sekä toimintaa ja taloutta koskevat seurantatiedot ja arviot sen määrääminä aikoina noudattaen keskushallinnon antamia toimenpideohjeita. Virastot ja laitokset raportoivat omalle lautakunnalleen ja apulaiskaupunginjohtajalle talouden ja toiminnan kehittymisestä sekä työvoiman käytöstä kuukausittain. Hallintokunnissa tulee seurata jatkuvasti taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumista. Mikäli osoittautuu, että tavoitteita ei saavuteta, on siitä raportoitava välittömästi apulaiskaupunginjohtajalle.

Toiminnalliset tavoitteiden toteutuminen raportoidaan kaupunginhallitukselle ensimmäisen kerran heinäkuun lopun tilanteen mukaan. Samassa yhteydessä raportoidaan myös talouden toteutuminen. Marraskuussa annetaan kaupunginhallitukselle vielä ylimääräinen talouden toteutumisen ennuste. Tilikauden 1.1. - 31.12.2010 lopullinen toiminnan ja talouden toteutuma raportoidaan tasekirjaan liitettynä.

Liitteenä oleva toiminnan seurantaraportti on lähetetty kaupunginhallitukselle määräaikaan mennessä.

Liite 1Toiminnan ja talouden seurantaraportti heinäkuun 2010 lopun tilanteen mukaan     

Ennusteen mukaan toimintakate jää talousarvioon nähden 200 000 euroa budjetoitua paremmaksi. käyttötalousinvestointimenojen ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Käyttötalousinvestointien tuloista jää 16 000 euroa toteutumatta. Alkuvuoden menojen pienentyminen on jatkunut edelleen kasvattaen säästöä. Lisäksi kesäuimaloiden kävijämäärät ovat lisääntyneet edellisvuoden heinäkuun tilanteeseen verrattuna 19 000 kävijällä. Uusin tulosaluekohtainen talouden seurantaraportti valmistuu 12.10.2010 mennessä ja se esitellään kokouksessa.

Toiminnallisten tavoitteiden seuraamiseksi liikuntatoimi on ensimmäistä kertaa mukana Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen ATH – tutkimuksessa, joka takaa erinomaisen välineen seurata tavoitteiden toteutumista. Tutkimus antaa myös valtakunnallista vertailutietoa.

Henkilöstöasian vastuualue on toimittanut liikuntatoimelle työvoiman käytön raportin tammi-heinäkuulta. Raportin mukaan työvoiman käyttö on alentunut alkuvuoden aikana edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 6,9. Isoin muutos on liikuntapaikkaosastolla – 5,5. Muutos johtuu pääasiassa Impivaaran uimahallin sulkemisesta, osa-aikaistuksista, kolmesta muusta täyttämättömästä tehtävästä ja liikuntatoimintaosaston kuukausipalkkaisten

Oheismateriaali 1Työvoima tammi-heinäkuu 2010

Oheismateriaali 2Toteutuma tulosalueittain 1.1.-30.9.2010

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä selvityksen tietoonsa saatetuksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKujanpää Anne
tiedKyttä Maija


Liitteet:

Liiklk § 116
Liite 1:Toiminnan ja talouden seurantaraportti heinäkuun 2010 lopun tilanteen mukaan