Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10814.09.20107
Liikuntalautakunta11712.10.20106

9933-2010 (646, 549)

TPS Juniorijääkiekon anomus Impivaaran jäähallin radan 1 nimen markkinoimisesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 108

TPS Juniorijääkiekko ry/ yhteyspäällikkö Mikko Eloranta 19.8.2010:

TPS Juniorijääkiekko ry. anoo lupaa saada käynnistää neuvottelut Impivaaran jäähallin nimen myynnistä, tarkoituksenaan neuvotella 3-5 vuoden sopimus.

Näin saadut varat tullaan käyttämään suoraa juniorijääkiekon tukemiseen.

Mahdollisella sopimuksella ei ole vaikutusta hallin sisällä oleviin mainossopimuksiin.

 

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

TPS Juniorijääkiekko ry on lähettänyt liikuntalautakunnalle anomuksen koskien Impivaaran jäähallin nimen myymistä. Yhdistyksen on tarkoitus neuvotella yhteistyökumppaninsa kanssa 3-5 vuoden sopimuksesta, jonka kohteena on jäähallin nimi. Sopimuksesta saatavat tuotot yhdistys kertoo sijoittavansa suoraan juniorijääkiekon tukemiseen.

Liikuntapalvelukeskus on neuvotellut tarkemmin asiasta yhdistyksen kanssa. Neuvottelussa on tullut ilmi, että anomus koskee nimenomaan yhden jääradan osuutta, ei koko hallin nimeä tai ulkoista ilmettä. Impivaarassa ja Varissuolla jääratoja on kaksi kummassakin hallissa. Impivaaran toisella radalla TPS Juniorijääkiekko ry on radan 1 suurin käyttäjä.

Kaupungin omistaman liikuntapaikan nimen myyntioikeuden luovuttaminen kolmannen osapuolen myytäväksi on moninainen asia, johon liittyy esimerkiksi vaatimus tasapuolisesta kohtelusta. Nyt on kyseessä kuitenkin vain kyseisen liikuntapaikan yhteen osaan liittyvä mainospaikkaoikeus, joten asia tulee asia käsitellä liikuntapalvelukeskuksen näkemyksen mukaan normaalina mainospaikkamyyntinä. Liikuntalautakunnan hyväksymässä hinnastossa on määritelty mainospaikkamaksu jäähalleihin koskien kaukaloiden mainoksia. Mainospaikkamaksu on 150 €/kaukalo/ kalenterivuosi. Nyt kyseessä on yhteen rataan kohdistuva mainospaikkaoikeus.

Seurojen varainhankinta on nähtävä kannatettavana ja edistettävänä asiana. Tästä syystä liikuntapalvelukeskus esittää, että jäähalleihin muodostetaan uusi maksukategoria koko radan mainospaikasta. Hinnaksi esitetään 1.000 €/rata/kalenterivuosi.

Lisäksi liikuntapalvelukeskus esittää, että liikuntapalvelukeskus ja TPS Juniorijääkiekko ry jatkavat tämän hinnastomuutoksen pohjalta sopimuksen tekoa maksimissaan 5 vuoden kestoiseksi. Lisäksi esitetään, että yhdistyksen tulee esittää ulkoasusuunnitelma mainospaikasta etukäteen liikuntapalvelukeskukselle ja liikuntapalvelukeskuksen tulee se hyväksyä.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntatoimen hinnastoon lisätään mainospaikkamaksu 1.000 €/rata/kalenterivuosi koskien Varissuon ja Impivaaran jäähalleja. Hinnastomuutos astuu voimaan välittömästi.

TPS Juniorijääkiekko ry:lle myönnetään mainospaikkaoikeus Impivaaran jäähallin radalle 1. Liikuntalautakunta antaa liikuntapalvelukeskukselle oikeuden valmistella sopimuksen TPS Juniorijääkiekko ry:n kanssa enintään 5 vuodeksi. Yhdistyksen tulee esittää ennakolta suunnitelma mainoksen ulkoasusta liikuntapalvelukeskuksen hyväksyttäväksi.

PäätösLiikuntalautakunta päätti Heinosen ehdotuksesta Mäenpään kannattamana palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi yksimielisesti.

Liiklk § 117

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta päätti 14.9.2010 § 108 palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Liikuntapalvelukeskus on tehnyt seuran kanssa sopimusluonnoksen aiheesta. Sopimuksessa todetaan, että se on voimassa vuoden 2013 loppuun asti ja sisältää tämän lisäksi option vuosiksi 2014 ja 2015. Lisäksi sopimuksessa on maininta, että mikäli liikuntatilan ns. pääkäyttäjät vaihtuvat sopimuskauden aikana, on liikuntapalvelukeskuksella oikeus tehdä vastaavat muutokset mainospaikkasopimukseen myös kesken sopimuskautta.

Liite 1Sopimusluonnos

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntatoimen hinnastoon lisätään mainospaikkamaksu 1.000 €/rata/kalenterivuosi koskien Varissuon ja Impivaaran jäähalleja. Hinnastomuutos astuu voimaan välittömästi.

Liikuntalautakunta päättää myöntää TPS Juniorijääkiekko ry:lle mainospaikkapaikkaoikeuden vuoden 2013 loppuun asti (+ 2 vuoden optio vuosiksi 2014-2015) liitteenä olevan sopimusluonnoksen mukaisin ehdoin. Lisäksi lautakunta päättää, että liikuntapalvelukeskuksella on oikeus tehdä sopimukseen vähäisiä muutoksia. Yhdistyksen tulee esittää ennakolta suunnitelma mainoksen ulkoasusta liikuntapalvelukeskuksen hyväksyttäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTPS Juniorijääkiekko ry
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedLaakso Sanna
tiedVanne Markku


Liitteet:

Liiklk § 117
Liite 1:Sopimusluonnos