Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallitus 423 17.08.2009 1 Kj
Liikuntalautakunta 166 15.09.2009 5

1697-2009 (000, 015)

Päätöksenteon tehostamista ja toimielinten työskentelyä koskevat ohjeet

Tiivistelmä: -

Kh § 423

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell:

 

Valtuustoryhmien välisessä sopimuksessa valtuustokaudelle 2009-2012 on asetettu tavoitteita mm. päätöksenteon tehostamiselle ja sovittu tässä tarkoituksessa, että valtuustokauden alussa perustetaan työryhmä, joka valmistelee tehostamistoimia koskien mm. tarpeettoman materiaalin sekä kokousten määrän vähentämistä ja arvioi palautus- ja pöydällepanomenettelyjä.

 

Em. sopimuskohtaan perustuen kaupunginhallitus asetti 2.3.2009 § 120 työryhmän valmistelemaan päätöksenteon tehostamistoimia sekä nimesi työryhmään puheenjohtajaksi Olli A. Mannin sekä jäseniksi Seppo Lehtisen, Katri Sarlundin ja Sauli Saarisen. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että työryhmän työhön osallistuvat asiantuntijoina kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja ja että työryhmä voi kuulla myös muita asiantuntijoita.

 

Päätöksenteon tehostamistyöryhmä jätti ehdotuksensa kaupunginhallitukselle 6.4.2009, jolloin kaupunginhallitus päätti, että ehdotukset merkitään tiedoksi ja että niiden aiheuttamista toimenpiteistä päätetään erikseen.

 

Työryhmän ehdotusten pohjalta on valmisteltu luonnos päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskeviksi ohjeiksi.

 

Puheenjohtajatoimikunta on 19.5.2009 käsitellyt ohjeet ja omalta osaltaan hyväksynyt ne.

 

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

 

Puheenjohtajatoimikunnan käsittelyn jälkeen ohjeita on täydennetty ottamalla kohtaan ”Kaupunginvaltuusto.2.” tarkemmat ohjeet mahdollisia toimenpiteitä varten lähetettyjen aloitteiden käsittelystä, johon asiaan kaupunginhallituksessa on kiinnitetty huomiota. Muutoin puheenjohtajatoimikunnassa käsiteltyihin ohjeisiin on tehty lähinnä vain eräitä teknisluonteisia tarkennuksia, mm. kaikki ohjeisiin sisältyvät palautusta, pöydällepanoa ja muutosehdotuksia koskevat kohdat on kerätty yhden otsikon alle omaksi asiakokonaisuudekseen.

Liite 1Päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskevat ohjeet

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteen mukaiset päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskevat ohjeet hyväksytään ja

että ohjeet lähetetään lauta- ja johtokunnille tiedoksi ja noudettaviksi.

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että liitteen mukaiset päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskevat ohjeet muutetaan kaupunginvaltuuston kohdan 5 osalta seuraavasti:

5. Kvn puheenjohtaja päättää valtuustossa pidettävien puheenvuorojen keston rajoituksista kuultuaan mahdollisuuksien mukaan valtuustoryhmien puheenjohtajia.

että ohjeet lähetetään lauta- ja johtokunnille tiedoksi ja noudatettaviksi.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Liiklk § 166

Oheismateriaali 1Päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskevat ohjeet

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee kaupunginhallituksen ohjeet tiedoksi ja noudatettavaksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kh § 423
Liite 1:Päätöksenteon tehostamista ja toimielimien työskentelyä koskevat ohjeet